O účasť na ME hrá osem kadetov Tatrana

Marek Páleš. Pivot kadetov Tatrana už hral aj za seniorov.
Marek Páleš. Pivot kadetov Tatrana už hral aj za seniorov. (Autor: elev)
Sportnet|31. mar 2012 o 00:00

Štvrťfinále play–off slovenskej Tipos extraligy bolo pre sedemnásobného šampióna republiky a obhajcu titulu, pri úcte k súperovi, povinnou jazdou.

Tatran Prešov ju podľa očakávania zvládol po troch jasných výhrach.

PREŠOV. Treba ale povedať, že súper prešovských hádzanárov vôbec nebol odovzdaným. V prvom zápase inkasoval štyridsať, v druhom domácom dokonca štyridsaťsedem, v treťom už „len“ tridsaťpäť gólov.

Na prvé dva zápasy nastupoval Tatran Prešov hneď druhý deň po ťažkých súbojoch v štvrťfinále Pohára EHF s Magdeburgom. V sobotu hrali Prešovčania v Nemecku a v nedeľu popoludní už nastupovali v Topoľčanoch.

Tretí duel série sa hral po troch dňoch v Prešove. Nuž a v tamojšej Mestskej hale sa urodilo najmenej gólov.

„V nohách sme mali štvrťfinálovú odvetu so silným bundesligovým Magdebugom. O štyri góly sme síce vypadli, ale za predvedené v oboch dueloch, hlavne teda doma, sa hanbiť nemusíme. Slovenskú hádzanú sme reprezentovali so cťou,“ načal debatu o slovenskom štvrťfinále stručným návratom k zápasom s Magdeburgom kapitán prešovského tímu Radoslav Antl.

Pred zápasom krúžili na atletickej dráhe

"Čo sa týka štvrťfinálovej domácej série s Topoľčanmi, vari najťažší pre nás bol práve ten rozhodujúci zápas,“ prekvapujúco tvrdil Radoslav Antl.

„Hlavne z hľadiska správnej motivácie. Musím ale priznať, že aj fyzicky sme boli riadne vyžmýkaní. Sily nám jednoducho po takom náročnom a nabitom programe trochu dochádzali. Som presvedčený, že aj do tretice by sme našich fanúšikov potešili nastrieľanou štyridsiatkou. To len v prípade, keby sme pred zápasom nemuseli doobeda trénovať, odbehať na atletickom ovále pätnásť kôl. Mne určite, a myslím aj spoluhráčom, to nijako nepridalo. Na stretnutie s Topoľčanmi sme potom nastupovali znechutení a akoby stvrdnutí. Prejavilo sa to na hernom výkone. Nečudo, že súper, ktorý v poli mal iba torzo hráčov, sa s nami dlho celkom slušne držal. Podľa mňa doobedňajší tréning nebol šťastným riešení. Tréner Rašič však určite vedel, čo robí a my hráči sme jeho rozhodnutie rešpektovali. Pravdupovediac, postup do semifinále sme chceli vyšperkovať predovšetkým kvôli našim fanúšikom  'okrúhlejším ' výsledkom. Žiaľ, nešlo to. Akoby tá záťaž, cestovanie, určitý psychický tlak, doľahli na nás práve v závere série.“

Polovica reprezentácie z Prešova

Momentálne je v súťažiach asociačná prestávka. Takže aspoň krátky čas na výdych.

„Väčšina hráčov si od zápasového diania trochu vydýchne. Mňa ani spoluhráčov Kopča a Guzyho sa to však netýka. Už dnes sa totiž musíme hlásiť v Hlohovci trénerovi slovenskej hádzanárskej reprezentácie," avizoval na rozlúčku R. Antl.

Nielen v seniorskej reprezentácii má však Tatran Prešov zastúpenie. Kadetská reprezentácia Slovenska je už v českom Novom Veselí na kvalifikačnom turnaji o účasť na ME 2012 hráčov do osemnásť rokov v Rakúsku. V šestnásťčlennej nominácii na turnaj v Česku je osem hráčov Tatrana Prešov.

Je v nej brankár Matej Vernarský, pivoti Marek Páleš a Filip Dujčák, krídla Šimon Michniewicz a Norbert Boris, a spojky Samuel Orlovský, Juraj Urban a Lukáš Urban.

Dôkaz, že v prešovskom klube sa na vysokej úrovni venujú aj mladým hádzanárom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»O účasť na ME hrá osem kadetov Tatrana