O tri týždne štartuje na Slovensku Svetová zimná univerziáda, areály sú pripravené

Biatlonový areál v Osrblí je takmer pripravený, dolaďujú už iba detaily.
Biatlonový areál v Osrblí je takmer pripravený, dolaďujú už iba detaily. (Autor: TASR)
TASR|2. jan 2015 o 15:01

Vstup na športoviská i na otvárací a záverečný ceremoniál je voľný.

OSRBLIE. Športový rok 2015 odštartuje na Slovensku už o tri týždne najväčšou športovou akciou, aká sa na našom území nekonala pätnásť rokov.

Na Štrbskom Plese a Osrblí sa uskutoční 27. Svetová zimná univerziáda. Súťažiť na nej bude viac ako 500 športovcov z 34 krajín.

Okruh na Štrbskom Plese je pripravený

Posledné dva týždne sa vďaka počasiu začalo s intenzívnym umelým zasnežovaním. Na Štrbskom Plese je už k dispozícii celý dva a pol kilometrový okruh, ktorý sa momentálne preparuje.

"V Tatrách síce momentálne nesneží, ale celodenné mínusové teploty sú ideálne na umelé zasnežovanie. Trate tak získavajú svoju finálnu podobu," povedal športový riaditeľ univerziády Peter Chudý.

"Skokanský areál je tiež už hotový, stopa, nájazd aj doskočisko sú pripravené. Na budúci týždeň mostík otestujeme na kontrolných pretekoch. Aj celý bežecký areál," dodal.

Vstup je voľný

V Osrblí je k dispozícii dva a pol kilometrový okruh, na ktorom je rozvozený sneh do výšky 40 centimetrov. Aj na strelnici dolaďujú už iba detaily.

"Teploty sa konečne umúdrili. Cez deň je okolo nuly, čo nám vyhovuje na rozvoz snehu po trati. Okruhy sú takmer hotové, dokončiť musíme logistiku, veci pre televíziu a organizačné detaily v cieli a na strelnici," vysvetľoval manažér biatlonového areálu v Osrblí Tomáš Fusko.

Univerziáda na Slovensku začína o dvadsaťjeden dní. Vstup na športoviská i na otvárací a záverečný ceremoniál je voľný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»O tri týždne štartuje na Slovensku Svetová zimná univerziáda, areály sú pripravené