O osude zápasu sa rozhodovalo v samom závere

Gól. Hlavný arbiter na pokyn asistenta bez váhania ukázal na stred a prvý gól domácich uznal.
Gól. Hlavný arbiter na pokyn asistenta bez váhania ukázal na stred a prvý gól domácich uznal. (Autor: Karol Csobádi)
Sportnet|12. okt 2015 o 00:00

Piatoligisti z Gemerskej Hôrky ani v ôsmom derby na pôde Krásnohorského Podhradia nedokázali bodovať.

Piatoligisti z Gemerskej Hôrky ani v ôsmom vzájomnom derby stretnutí na pôde Krásnohorského Podhradia nedokázali bodovať. Diváci videli dve červené karty a v priebehu poslednej päťminútovky dva góly.

KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE. Samotnému zápasu predchádzal slávnostný akt na počesť štyridsiatych narodenín domáceho hrajúceho prezidenta klubu Štefana Kúna.

Hráči, tréner ako i rozhodcovia stretnutia oslávencovi pri tejto príležitosti zablahoželali a popriali všetko dobré do ďalších rokov.

Dvakrát sa červenalo

V samotnom stretnutí si domáci do polčasu vytvorili niekoľko sľubných príležitostí na skórovanie, ale hosťujúceho gólmana Skokana prekonať nedokázali.

Hostia boli lepší v poli, mali častejšie loptu na svojich kopačkách a zamerali sa predovšetkým na defenzívnu činnosť.

V úvodnej minúte druhej časti hry arbiter po druhom napomínaní vylúčil hosťujúceho Ištóka a po hodine hry ho nasledoval domáci hráč Greško, ktorý taktiež videl najprv dve žlté karty.

Rozhodli góly v závere

Do konca zápasu ostávalo päť minút a už sa zdalo, že sa zrodí bezgólová remíza, ale opak bol pravdou.

Najprv po Almášiho krížnej strele gólman hostí údajne chytil loptu za bránkovou čiarou a o chvíľu po vyrazenej strele brankárom loptu dopravil do siete Benedik.

Po prvom góle prepukli vášne v tábore hostí a hlavne gólman Skokan sa so skutočnosťou, že arbiter na pokyn asistenta gól uznal nemohol zmieriť.

Diskutabilný gól

Najbližšie k prvému gólu bol brankár hostí, ktorý krížny center vyrazil pred seba.

„Som smutný z toho, že arbiter uznal prvý gól, ktorý podľa mňa ani nebol. Nebudem protirečiť asistentovi, ktorý si bol istý, že dovidel na sto percent, že lopta bola celým objemom za čiarou. Ja som však stál na bránkovej čiare a tak som mal jasne ruky pred telom a tým pádom lopta nemohla byť pri mojom zákroku za čiarou. Mrzí ma, že rozhodcovská trojica sa stala hlavným aktérom inak celkom slušného derby stretnutia,“ uviedol na margo gólu brankár FK Gemerská Hôrka Ondrej Skokan.

Posúdiť, či bola lopta za čiarou, mohol prakticky najlepšie brankár hostí, asistent ako i autor gólu.

„Ťahal som loptu po čiare a snažil sa o center na zadnú tyč. Zle som však loptu trafil a tá padala do brány. Brankár bol v tom čase von z brány a ako sa šmykol, loptu vyhadzoval spoza čiary. Ja som z môjho pohľadu videl loptu po strele už podobne ako asistent za tyčkou vnútornej sieťky,“ konštatoval autor gólu hráč Krh. Podhradia Maroš Almáši ml.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»O osude zápasu sa rozhodovalo v samom závere