O finalistovi extraligy rozhodli štyri útoky a plné tribúny

Popradčania môžu finále oslavovať do pondelka. Vtedy sa začne príprava na Košice.
Popradčania môžu finále oslavovať do pondelka. Vtedy sa začne príprava na Košice. (Autor: TASR)
Jozef Kotris|27. mar 2011 o 18:15

Tréner Popradu Jaško chcel na hokej do pondelka zabudnúť. V nedeľu mali hráči voľno.

Popradskí hokejisti boli po postupe vďační aj divákom. Domáce prostredie v siedmom dueli bolo vraj výhodou, tiež štyri útočné formácie.

POPRAD. Slovenská hokejová extraliga zažije po prvý raz východniarske finále. S Košicami si o majstrovský titul zahrá Poprad, ktorý vyradil Banskú Bystricu v sedemzápasovej sérii. Posledný duel na vlastnom klzisku vyhral 6:4 a sériu 4:3. Finále sa začína v stredu v Košiciach.

Pre Poprad bude tohtoročné finále iba druhým v histórii. Po prvý raz hrali o titul v roku 2006, v siedmom zápase série prehrali so Žilinou.

Tvrdé slová pomohli

Celá séria s Banskou Bystricou bola vyrovnaná, veď ešte aj v rozhodujúcom dueli bola po dvoch tretinách remíza. „Po druhej tretine padli tvrdšie slová v kabíne. Našťastie sme sa nadýchli a výsledkom bola jasná dominancia nášho mužstva," opísal tréner Jaško.

„V sérii rozhodli maličkosti ako gól po prehratom buly, Kľúčové bolo, že sme siedmy zápas hrali doma, publikum nás hnalo dopredu a postaralo sa o skvelú atmosféru."

Na finále tréner do pondelka nemyslí, potrebuje vyčistiť hlavu. „Momentálne sa tým nezaoberám, až v pondelok sa vrátime k hokeju a uvidíme, kto zo zranených obrancov bude k dispozícii na finále."

Pečené prasa

Brankár Miroslav Lipovský drží Popradčanov od príchodu zo Žiliny počas rozbehnutej sezóny. „Som veľmi rád, že si zahráme finále. V polovici sezóny som pomaly ani nevedel, že hrám hokej, ale záver sezóny je výborný," povedal.

Po každej vyhranej sérii mali Popradčania pečené prasa, pred začiatkom play off boli na suši. „Neviem, čo si upečieme teraz, ale určite si užijeme aspoň tých desať minút slávy," vyhlásil Lipovský.

Divákov po postupe zabával predovšetkým jeho náhradník Marcel Melicherčík. „Aj mesačná chôdza, aj všetky tančeky – bolo to spontánne. Tešíme sa predsa," povedal.

V nedeľu oddychovali

Podľa krídelníka podtatranských hokejistov Miroslava Škoviru rozhodlo v semifinále to, že mali viac síl, keďže využívali štyri útoky. „Bola to vyrovnaná séria, fyzicky veľmi náročná. V závere rozhodlo, že sme mali viac síl, keďže sme točili štyri útoky," povedal.

V nedeľu môžu hokejisti Popradu oslavovať, oddýchnuť si, v pondelok budú mať spoločnú regeneráciu a od utorka sa začnú pripravovať historicky prvé východniarske finále. Košice oddychovali 11 dní, Poprad bude v zápasovom rytme a vo veľkej eufórii. „Celý rok sme na to trénovali. Musíme nabrať nové sily a verím, že to pôjde," vysvetlil Škovira.

Hudec má prasknutú lebku

Banskobystrická opora v rozhodujúcich chvíľach spoluhráčom chýbala. Pre zranenie.

POPRAD. Semifinále sa skôr ako pre ostatných Banskobystričanov skončilo Michalovi Hudecovi. Kým jeho spoluhráči budú oddychovať po náročnej sezóne, bratislavský rodák potrebuje pokoj na zotavenie sa z vážneho zranenia.

V úvode druhej tretiny duelu v Poprade odišiel na striedačku sklonený a držal si čelo. Potom už do hry nezasiahol. Absolvoval CT vyšetrenie, zistili mu prasknutú lebečnú kosť nad obočím. „Dostal som injekciu a nejaké antibiotiká. Otras mozgu našťastie nemám," hovoril po zápase pomaly a sklamaným hlasom Hudec.

O tom, že Banská Bystrica prehrala 4:6, sa dozvedel až po zápase. Priebeh nesledoval. „Vedel som o stave 3:3, potom sme odišli. Aj keď o pár dní si uvedomíme, že bronzové medaily sú úspech, mrzí, že sme nevyužili šancu na finále."

Banská Bystrica bola po základnej časti tretia, a keďže bola vyššie ako druhý neúspešný semifinalista Dukla Trenčín, získala bronzové medaily. Už v tretej sezóne medzi elitou. Bronz je najväčší úspech v histórii banskobystrického hokeja. Mohli sme vybojovať aj viac, ja som maximalista!" vyhlásil útočník Erik Weissmann.

Zverenci trénera Milana Staša odohrali dve sedemzápasové série, za 28 dní 14 zápasov. „Hecovali sme sa navzájom, fyzické sily ubúdali. Je to čerstvé, nálada nie je najlepšia," hovoril po zápase Roman Tománek. „Časom si uvedomíme, že to je úspech."

Jozef Kotris

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»O finalistovi extraligy rozhodli štyri útoky a plné tribúny