O cenu útechy už Prešovčania nestoja

Peter Lipták. Už je znovu v akcii.
Peter Lipták. Už je znovu v akcii. (Autor: kušo)
Sportnet|31. okt 2015 o 00:00

Na strednom Slovensku by Prešovčania radi uhrali viac než naposledy.

Jedno oko sa smialo a druhé plakalo. Tak by sa dala charakterizovať nálada Petra Liptáka počas uplynulého druholigového futbalového merania síl v Liptovskom Mikuláši, kde Tatran Prešov prehral. V zeleno–bielych farbách hral totiž v tejto súťaži naposledy v 5. kole. Po odmlke bol rád, že dostal v Liptove šancu ako striedajúci hráč.

PREŠOV. „Vždy sa teším na každé stretnutie, ktoré odohrám. Predtým ma vyradila načas boľavá päta. Cítil som pichanie aj pri chôdzi, myslel som si, že to bude ostroha, ale to sa našťastie nepotvrdilo, išlo o zapálenú šľachu,“ uviedol.

Chýbala dôslednosť

Keď vybehol niečo viac ako dvadsať minút pred koncom na hraciu plochu na štadióne MFK Tatran, zeleno–bieli prehrávali 1:4.

„Aj som sa tešil, aj mi bolo ľúto, že je taký nepriaznivý stav. V druhom polčase sme však mohutne finišovali, nepustili sme súpera k ničomu vážnejšiemu. Dobývali sme jeho bránu, strelili ešte dva góly a myslím si, že keby sa hralo o pár minút dlhšie, niečo by sme dosiahli.“

Ján Papaj, bývalý Liptákov spoluhráč v Prešove, ktorý dal štvrtý gól domácich, sa nechal počuť, že hostia zrejme nerátali s takým náporom a urobili chyby v defenzíve.

Bola teda defenzíva kameňom úrazu?

„Nemyslím si to. Je pravda, že hostitelia boli aktívni, hlavne však mali však nos na góly po neprehľadných situáciách, skrumážach. Šťastie sa jednoznačne priklonilo na ich stranu. Zo všetkého, do čoho kopli, im to tam padalo. Nám chýbalo trošku viac dôslednosti pri bránení.“ Cenou útechy pre východniarov bolo, že sa nepoložili ani vtedy, keď dva razy prehrávali rozdielom troch gólov a dokázali duel poriadne zdramatizovať.

Šanca ukázať sa

Nabudúce by však zverenci trénera Stanislava Vargu radšej brali body, a nie pomyselné pozitívne ohlasy. Dnes o 13. hod. hrajú na ihrisku Zvolena.

Na strednom Slovensku by Prešovčania radi uhrali viac než naposledy.

V predošlom vzájomnom stretnutí doma Zvolenčanov pokorili zásluhou výborného druhého polčasu, v ktorom strelili tri góly.

Tatran sa spolieha hlavne na kanoniera D. Leška, ktorý aj v L. Mikuláši potvrdil svoju výbornú fazónu. Určite má podporu spoluhráčov.

„Podpichujeme ho v dobrom, aby sa nezasekol a naďalej mu to tak sypalo. Všetci mu žičíme, aby sa dostal na čo najlepšiu kanoniersku métu. Veď pomáha sebe, ale hlavne mužstvu.“

Do tretice vargovci budú cestovať za súperom aj budúci týždeň, tentoraz do D. Stredy, kde ich čaká duel v rámci Slovnaft Cupu.

Určite by atraktívneho súpera radi videli aj priaznivci Tatrana, ale žreb je v tomto ročníku pohára voči Šarišanom nemilosrdný.

„Zatiaľ nám karta ide a dúfam, že ju neurazíme ani v tomto stretnutí. Favoritom sú domáci, ale pohár má svoje špecifiká a bodaj by sme ich potvrdili našou hrou i výsledkom. Môžeme sa ukázať, vyniknúť, je to veľká príležitosť na zviditeľnenie sa proti účastníkovi najvyššej súťaže,“ dodal P. Lipták.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»O cenu útechy už Prešovčania nestoja