Novovešťania chcú dať do posledných zápasov maximum

Teoretická záchrana. Spišiaci si môžu uchovať 3. ligu, ale ešte musia zabojovať na ihrisku a čakať lepšie správy v prípade reorganizácie súťaže.
Teoretická záchrana. Spišiaci si môžu uchovať 3. ligu, ale ešte musia zabojovať na ihrisku a čakať lepšie správy v prípade reorganizácie súťaže. (Autor: jope)
Sportnet|31. máj 2013 o 00:00

Reorganizácia (zatiaľ) neprešla, radosť Novovešťanov netrvala dlho.



SP. NOVÁ VES. Ešte dvestosedemdesiat minút treba odohrať a bude za nami súťažný ročník 2012/2013. Ako to už v slovenskom futbale býva, stále sa niečo reorganizuje a vymýšľa. Stane sa, že reorganizácia prinesie raz za čas pozitívum.

Viď príklad 6. liga Podtatranská, ale takýchto svetlých momentov je pomenej. Na zasadnutie Únie ligových klubov a odsúhlasenie prípadných zmien čakali v týchto dňoch aj v FK Spišská Nová Ves.

Žiadna zmena, zatiaľ

Podľa nového navrhovaného modelu by mali byť dva mladšie dorasty, samostatný starší dorast a cieľom bolo spojiť B – mužstvá ligových družstiev so starším dorastom.

„Keby tento návrh prešiel, z našej súťaže by odišli tri B – mužstvá a tým pádom by sme boli zachránení. Podľa posledných informácií táto zmena neprešla. Má byť ešte sedenie v pondelok a tak uvidíme, čo prinesú najbližšie dni,“ vysvetlil spletitú situáciu manažér FK Spišská Nová Ves Patrik Brezovaj.

Ešte treba hrať

Prvá teoretická šanca na záchranu treťoligovej príslušnosti nevyšla. Tou druhou možnosťou je hrať a bojovať do posledného kola. Z troch nasledujúcich majstrákov vyťažiť maximum.

„Tak to je ťažko povedať, či sa nám podarí vyhrať tri zápasy za sebou, keď celú jar sme mali striedavé výkony. Oveľa dôležitejšie je, aby sme hrali do poslednej minúty. Treba skončiť na treťom mieste od konca, lebo na Slovensku je to tak, že ešte sa všeličo môže pozmeniť. Kým nie je prvý výkop novej sezóny 2013/2014, tak dovtedy nie je nič isté,“ povedal Patrik Brezovaj.

V zostávajúcich troch kolách majú Novovešťania za súperov Námestovo, cestujú do Vranova a sezónu zakončia doma proti Moldave.

„Nezávidím hráčom hrať pod takým tlakom. V sobotu proti Námestovu to už bude s nožom na krku. Ale ako som už spomínal, nechceme byť poslední resp. predposlední,“ zdôraznil manažér FK Spišská Nová Ves.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Novovešťania chcú dať do posledných zápasov maximum