Nováčikovi to lepšie sype vonku ako doma

Sportnet|8. sep 2009 o 00:00

Len štyri celky neprehrali na súperovom ihrisku v doterajších siedmich kolách najvyššej regionálnej futbalovej súťaže, pričom najlepšie si počína nováčik z Vyšného Opátskeho. Ten získal vonku 10 bodov, avšak taký úspešný už nie je v domácom prostredí, kd

e stále čaká na prvé domáce víťazstvo.

VYŠNÉ OPÁTSKE. Okrem V. Opátskeho vonku neprehral v štyroch stretnutiach druhý nováčik a líder III. ligy – Snina. Na prú prehru vonku čaká Bardejov a V. Tatry. Aj v druhom košickom derby sa ukázal celok V. Opátskeho vo veľmi dobrom svetle. Hrou a nasadením iba potvrdil, že doterajšie výkony neboli náhodné. V závere derby dokonale zaskočil súpera, ktorý sa snažil udržať najtesnejšie vedenie až do záverečného hvizdu rozhodcu, ale to sa mu nepodarilo. Barčania sa ukázali ako štedrí hostitelia a nováčikovi pustili tri body po prehre 1:2.

Dva góly dali za osem minút

„Požiadame asi riadiaci zväz, aby sme všetky zápasy odohrali vonku, kde sa nám darí nad očakávanie," hovoril trocha nadnesene a úsmevom na tvári tréner V. Opátskeho Marcel Alexander. Jeho zverenci vyhrali vonku tri zápasy a jeden remizovali, čo je veľmi dobrá vizitka celku, ktorý vlani hrával o súťaž nižšie. „Barca má šikovných a mladých hráčov, ochotných behať, ale chýba im v strede stmeľujúci hráč, ktorý by ich dokázal usmerniť. Aj v našom kádri je niekoľko mladých, ale majú okolo sebe skúsenejších futbalistov či už Leláka, Krakovského či Turczyka. Z košických celkov sa chceme v tabuľke umiestniť čo najlepšie a zatiaľ sa nám to darí. V derby sme boli lepším celkom, ale nedokázali sme premeniť šance a súper nás potrestal gólom. Padol z jedenástky, na ktorú nám svoj názor, ale nebudem to rozoberať. Gól nás zaskočil a domáci sa tesný náskok udržali až do prestávky," hovorí tréner M. Alexander. Ani po prestávke hostia neupustili z nasadenia a neustále sa pokúšali o vyrovnanie. Aj keď mali niekoľko šancí, na góly si museli počkať až do samého záveru. Na dokonalý obrat im stačilo osem minút. Na dva góly v Kováčovej sieti domáci nedokázali odpovedať. „Domnievam sa, že sme mali zápas dobre rozohraný, ale skóre v polčase tomu nenasvedčovalo. Počas prestávky som chlapcom hovoril, že s týmto súperom nemôžeme prehrať. Zdôrazňoval som aby boli trpezliví a góly prídu. Som rád, že tie dva padli a rozhodli o našom víťazstve," povedal spokojným hlasom tréner nováčika. Nie je bez zaujímavosti, že V. Opátske sa doma nevie herne ani strelecky presadiť, no vonku už dali 9 gólov z jedenástich. Jednou z možných príčin, že doma sa trápia, môže byť užšie a kratšie ihrisko, na ktorom sa nedokážu technickí hráči presadiť cez prehustenú obranu súpera. Odhodlanie hráčom ani trénerovi nechýbajú a jednohlasne hovoria, že domácu smolu už potrebujú prelomiť. Ich výkony a výsledky sú oživením súťaže, pričom sa im darí miešať aj kartami v hornej časti treťoligovej tabuľky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nováčikovi to lepšie sype vonku ako doma