Nováčik z Hanisky s poslaním šťuky

Opora. V drese Hanisky bol ňou aj brankár Kobr.
Opora. V drese Hanisky bol ňou aj brankár Kobr. (Autor: veja)
Sportnet|29. nov 2011 o 00:00

Nováčik nezriedka zvykne rozvíriť hladinu rybníka vyššej súťaže, kde sa stáva aj šťukou. Tak to bolo i v prípade Hanisky v jesennej fáze futbalových majstrovstiev regiónu.

Hoci tento tím nemal veľké oči pred vstupom do súťaže a išlo mu skôr o to, aby sa nestratil v náročnejších zápoleniach, od začiatku zistil, že si môže trúfať na viac než na základné ciele.

KOŠICE. S dosiahnutým bodovým ziskom vládne teda jednoznačne spokojnosť.

Dokonca konto mohlo byť i bohatšie nebyť menších zaváhaní (remíza v N. Hrušove, doma so Stropkovom a v Giraltovciach s inkasovaným gólom v 90. minúte). „Futbal je ale už raz taký, nie všetko vyjde. Inak, úroveň zápolení je podstatne vyššia ako vo štvrtej lige, kde sme suverénne dominovali. Prím udávajú jednotlivci so skúsenosťami, ale nazdávam sa, že sme boli prínosom pre súťaž,“ poznamenal tréner Roman Berta. Zaujímavé je, že tento celok po postupe veľké rošády na súpiske neurobil, akurát nové mladé tváre z okolia nahradili tých, ktorí pre pracovné povinnosti nemohli pokračovať. Už vstup na pôde Svitu vyšiel a bol z toho bod. „Prehrávali sme 0:2, ale dokázali sme vyrovnať a to nás nakoplo.“ Diváci a súperi pasovali Hanisku na priečky v hornej polovici pelotónu a predpoklad im vyšiel. Po 10. kole bola dokonca na čele tabuľky. Prvá časť bola bodovo lepšia než druhá, hoci nešlo o nejaké protichodné účinkovanie a dokonca v záverečných šiestich dueloch neprehrala.

Zavážil kolektív

Amatérsky futbal má svoje špecifiká. „Hráči nemajú dostatočnú regeneráciu, a preto sú častejšie zranení. Navyše čím viac zápasov, tým väčší predpoklad vykartičkovania. Nám sa tiež káder miestami zúžil, ale nie natoľko, aby sme to výkonnostne pocítili,“ komentoval R. Berta. Podľa jeho názoru zavážil kolektívny výkon, v ktorom sa snúbila skúsenosť a mladícky elán. Partia bola skĺbená na pľaci i mimo neho. „V daktorých zložitých situáciách sa to naplno prejavilo, keď sme vedeli otočiť nepriaznivý výsledok.“

PRIEREZ JESEŇOU

Osobnosti v tíme: Kobr, Slicho, M. Majoroš, Majerník, S. Molnár

Výkonnostná ”raketa”: Beck

Kedy nastal zlom: Celá jeseň sa niesla v znamení vyrovnaných výkonov

Najlepšie stretnutie: Doma s Humenným a so Svidníkom

Najhoršie vystúpenie: Derby na pôde V. Opátskeho, duel v N. Hrušove a prvý polčas so Sabinovom

Zámer pred odvetou: Doplniť káder mladými hráčmi a na jar sa pohybovať na horných poschodiach tabuľky

Kto zo súperov zaujal: Humenné sa postupne herne prejavilo, pričom má ambicióznych mladíkov, vo všetkých celkoch mali prím matadori s ostrohami z vyšších súťaží.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nováčik z Hanisky s poslaním šťuky