Nováčik urobil rošády a utŕžil prvú porážku

Koniec. Obaja Ondovci - otec Ján (vpravo) aj syn Jano už v radoch nováčika nefungujú.
Koniec. Obaja Ondovci - otec Ján (vpravo) aj syn Jano už v radoch nováčika nefungujú. (Autor: Róbert Sándor)
Sportnet|27. máj 2009 o 00:00

Šláger Tokaj extraligy v boxe pod Zoborom sa skončil prekvapujúco hladko. V 5. kole najvyššej súťaže (Vranovčania mali voľno) zaknihoval nováčik - BC Agent 007 Slovenské Nové Mesto - prvú prehru v tomto ročníku, keď domácej Nitre podľahol hladko 6:16.

Hostitelia tak získali na čele pelotónu dvojbodový náskok práve pred východniarmi.

KOŠICE. Pravda, Zemplínčania cestovali do ringu rivala v zmenenej zostave.

Zostanú na ocot?

Tá vyplývala z viacerých rošád, čo sa v tíme v minulých týždňoch udiali. Hlavným trénerom v klube už nie je Ján Onda a rovnako tak na súpiske nefigurujú ani niektorí borci. Ide prevažne o skupinku, ktorá pred začiatkom sezóny posilnila BC Agent 007 z Lokomotívy Košice. Predošlý kouč nechcel rozpitvávať tieto nečakané zmeny, zrejme však došlo k trecím plochám vo vnútri klubu. Preto v Nitre nenastúpili Ján a Michal Ondovci, Balog, Konečný a poruke nebol tiež Bajus. Bolo to výrazné oslabenie tímu hostí, hlavne v ťažších kategóriách, čo sa potom premietlo i do výsledku. "Čo bude s chlapcami? Ešte neviem. V jednom roku nemožno boxovať za dva kluby v lige. Takže maximálne by prichádzala do úvahy forma hosťovania v českých celkoch," poznamenal J. Onda. Na margo vystúpenia už bývalých zverencov dodal, že za inej konštelácie by Slovenské Nové Mesto vyhralo, lebo domáci kouč Tibor Hlavačka nepostavil najideálnejšiu zostavu.

Zmena pri kormidle

Dirigentskej taktovky sa pred časom ujal Martin Gajdoš, ktorý bol osobným trénerom Martina Parlagiho. Keď dostal túto ponuku, zobral si pár dní na rozmyslenie. Napokon privolil, hoci naďalej zostal ako šéf vo vranovskom klube BC Global Východ. "Nevedel som, čo sa stalo medzi mojím predchodcom a prezidentom BC Agent 007. Starám sa o svoju robotu vedno s asistentom Jurajom Semanom," uviedol M. Gajdoš. Aj on priznal, že bez absencie skúsených borcov mal sťaženú pozíciu. "Polovicu tímu tvorili mladíci, ktorí ešte nemajú veľa toho odboxované. Hmotnostnú kategóriu do 75 kilogramov sme ani neobsadili a v jednom dueli nastúpil úplný začiatočník. Celkový výsledok je dosť krutý, najmenej dva zápasy sa mohli pokojne skončiť v náš prospech." Pritom začiatok vyzeral sľubne, lebo naši viedli 4:0 a potom aj 6:4 zásluhou víťazstiev I. Sárgu, Parlagiho a Glónera. "Každý predpokladal, že Martin Parlagi pôjde v päťdesiatsedmičke alebo šesťdesiatke, ale po zraneniach a vzhľadom na to, že onedlho ho čakajú majstrovstvá Európskej únie, išiel napokon vo svojej päťdesiatštvorke." Do 57 kg Rostáš podľahol Zöldovi, do 60 kg Gulyas zase Kincelovi. Do 67 kg Nitran Babiak porazil Lakatosa, do 71 kg Hlavačka vybodoval Sorokáča. V osemdesiatjednotke Šimon si poradil s Korčinským (vzdanie v 2. kole). Do 91 kg Dirnfeld vybodoval Dzobu a nad 91 kg Slíž nečakane pokoril Kokavca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nováčik urobil rošády a utŕžil prvú porážku