Nováčik obľubuje remízy

(Autor: ilustračné – archív)
Sportnet|21. okt 2015 o 00:00

Najväčším prekvapením IV. futbalovej ligy Sever je počínanie si Šarišských Michalian.

Nováčik je nielenže na druhej priečke, ale neokúsil ani raz trpkú príchuť prehry. Do očí však udrie aj to, že dosiahol najvyšší počet remíz zo všetkých – šesť.

ŠARIŠKÉ MICHAĽANY. Okrem toho primát má aj v počte inkasovaných gólov (9).

Sériu ťahať čo najdlhšie

Až v poltucte zápasov celok OŠFK nedostal ani gól. Pri kormidle je aj Michal Krajník, ešte donedávna vynikajúci stopér Tatrana Prešov a môže práve to vplývať na defenzívnu istotu?

„Mám síce viac na starosti túto činnosť, ale to neznamená, že pri remízových zápasoch sme sa koncentrovali iba na bránenie. Niektoré duely, čo sa skončili zmierlivými výsledkami, trebárs s Finticami či Kendicami doma, boli skôr nešťastné. Poučili sme sa a neskôr to možno prispelo k lepším rezultátom,“ poznamenal Krajník, ktorý dodal, že celý tím sa podieľa na kvalite útočnej i obrannej fázy.

Vzadu sú skúsení borci, čo okúsili predtým aj vyššie súťaže (Dubecký, Papp, Baka, Gáll) a celá súpiska je prešpikovaná niektorými jednotlivcami, čo majú veľa toho za sebou, pričom vyniká Drobňák.

Hovorí sa už aj o tom, že by Š. Michaľany mohli zaútočiť na postup?

„Majiteľ má vysoké ambície a my sa ich pokúsime naplniť.“

Krajník naznačil, že sériu bez prehry by mužstvo chcelo ťahať aspoň do konca jesene.

„Uvidíme najbližšie v Zámutove, ktorý je tesne za nami, ale zase tam pôjdeme s tým, aby sme vyhrali alebo minimálne neprehrali.“

Tréneri sa činia

Vtipne zareagoval na nezvykle vysoký počet remíz druhý z trénerov a bývalý útočník Tatrana Prešov Ľuboš Belejík.

„Nedali sme o gól viac. Keby sme ho strelili, mali by sme na konte výhry.“

Na otázku, ako hodnotí tento jav, odpovedal, že už sa odohralo dosť kôl na to, aby to bola náhoda.

„Hoci sme nováčikom, máme kvalitný tím a je náročné poraziť nás. Remíz mohlo byť aj menej, keby sme lepšie zvládli zápasy doma so súpermi, čo nepoškuľujú po horných priečkach.“

Málokto predpokladal, že úplní trénerskí nováčikovia, ktorí naskočili doslova z trávnika priamo na lavičku, budú takto umne koučovať zverencov. Stojí za zmienku i to, že dakedy bolo nachystaných iba málo hráčov – 13 a uvažovalo sa i o tom, že by sa do diania zapojili i kouči, hoci po zraneniach ešte nie sú celkom v pohode.

„Zatiaľ to však nebolo treba, možno však niekedy taká situácia nastane,“ dodal Belejík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nováčik obľubuje remízy