Niektoré opory sú unavené, predĺžili si odpočinok

Chcú ho. Timkovičovi sa skončilo hosťovanie, ale Moldava ho chce.
Chcú ho. Timkovičovi sa skončilo hosťovanie, ale Moldava ho chce. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|21. jún 2011 o 00:00

Už po pár dňoch letnej prípravy sa to vo futbalovom kádri Moldavy poriadne hýbe. Prvoligista (podľa novej terminológie to však bude II. liga ako druhá najvyššia súťaž) si zvyká na českého trénera Miroslava Čopjaka a jeho asistenta Jaroslava Olejára.

Mimochodom, táto dvojica pri kormidle zatiaľ ešte nemá podpísanú zmluvu.

MOLDAVA. Premiérou pre nového kouča aj niektorých hráčov bol úvodný zápas s MFK Košice (0:0).

Predĺžená dovolenka

FK Bodva nastúpil v značne obmenenej zostave (zo súpisky z uplynulého ročníka vypadli napríklad Pacanda, Vlček, Kokanovič, Majný, Bačík, Kostoláni) a v akcii boli mladíci Smačár, Staňo, Garčár, Juhás, Harčár. Hoci Timkovičovi, Bališovi či Hanzušovi skončilo hosťovanie, na rozdiel od iných je záujem o ich služby naďalej. „Do tréningového procesu ešte neboli zapojení legionári Seydi a Ckarozija, ktorí sú doma na predĺženej dovolenke,“ poznamenal manažér klubu Vladimír Popovič. Informoval tiež o tom, že v otázke prestupov sa neponáhľajú, lebo čas na zmenu dresu je do konca septembra. Určite by však naši by chceli vystužiť niektoré posty (kraje obrany, stred zálohy, útok). Zaujímavé je, že po dvoch absolvovaných tréningoch si zbalil veci Hloušek a odišiel do Poľska. Jurko sa nezapojil do diania od začiatku, po návrate z Bardejova si potreboval ešte odpočinúť. To isté platilo aj o kanonierovi Gavlákovi, ktorý sa necítil na to, aby nastúpil proti MFK a zarezávať mal začať včera.

Postúpi aj béčko?

V. Popovič naznačil aj alternatívu, že by béčko Moldavy hralo v nastávajúcej sezóne vyššiu súťaž. Vzhľadom na to, že rezerva Žiliny vystupuje z doterajšej II. (po novom III. ligy), tak sa uvoľňuje jeden flek. Podľa reglementu by prednosť mal dostať tím z III. ligy skupiny Stred, ale vraj tam nie je veľký záujem zdupľovať svojich zástupcov. Preto funkcionári FK Bodva poslali prihlášku na SFZ, ale riadiaci orgán musí rozhodnúť, kto nahradí Žilinu B. „Pokiaľ by sme to boli my, tak musíme urobiť nejaké opatrenia. Skvalitniť káder a zabezpečiť trénera s príslušnou licenciou. Po Tomášovi Dankovi by tak možno tento post pripadol Romanovi Martončíkovi.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Niektoré opory sú unavené, predĺžili si odpočinok