Nie je to ľahké, každý berie finále ako samozrejmosť, hovorí Spilar

Marek Bartánus (vpravo) sa dostáva do zakončenia, z ktorého strieľa víťazný gól v zápase proti Popradu.
Marek Bartánus (vpravo) sa dostáva do zakončenia, z ktorého strieľa víťazný gól v zápase proti Popradu. (Autor: TASR)
SITA|25. mar 2015 o 09:58

Hokejisti Košíc zdolali v semifinálovej sérii play-off Poprad 4:1 na zápasy. Do finále postúpili ôsmykrát za sebou.

KOŠICE. Zatiaľ čo v závere základnej časti Tipsport extraligy boli hokejisti HC Košice suverénni, postup v play-off sa pre nich zmenil na tvrdú drinu.

Vo štvrťfinále dovolili Piešťancom vyhrať dva zápasy. V semifinále Popradčanom síce iba jeden, ale na domácom ľade dvakrát otáčali z nepriaznivého stavu o dva góly.

V utorok prehrávali s Podtatrancami ešte po druhej tretine 0:2. Troma gólmi v tretej časti však výsledok otočili a zabezpečili si víťazstvo v sérii.

"Do tretej tretiny vykorčuľovalo úplne iné mužstvo. Zrazu sme mali tlak i strely na bránku. A prišli aj góly. Boli sme doslova presvedčení o tom, že keď strelíme prvý gól, tak to otočíme," cituje hokej.sk útočníka Mareka Bartánusa.

Jeden z najvzácnejších gólov v kariére

Práve Bartánus sa 67 sekúnd pred koncom tretej tretiny zaslúžil o to, že sa zápas nepredlžoval. Košičania postúpili ôsmykrát za sebou do extraligového finále.

"Snažil som sa, aby ma obranca nepreskočil a nemohol mi vypichnúť puk. Potom som bol už na kolenách a musel som rýchlo zakončiť. Som rád, že mi to tam so šťastím padlo. Tento gól patrí jednoznačne medzi najvzácnejšie v mojej kariére," priznal.

Víťazný gól Mareka Bartánusa.

bartanus.gif

Útočnou jednotkou nielen Košíc, ale aj celej vyraďovacej časti, je Gabriel Spilar. V jedenástich zápasoch štvrťfinále a semifinále strelil sedem gólov a pridal dvanásť asistencií.

Hrá s veľkým prehľadom, strieľa dôležité góly. V utorok po ukážkovom blafáku v 46. minúte vyrovnal na 2:2.

Finále ako samozrejmosť

"Prvá polovica zápasu bola z našej strany dosť zlá. Potom sa to zlepšovalo a Poprad kondične odišiel. V závere sme mali aj šťastie, ale my sme sa oň pokúšali," povedal Spilar pre Korzár.

"Sme radi, že semifinálová séria je za nami. V Košiciach sú obrovské tlaky, nielen od divákov. Každý berie finále ako samozrejmosť," pokračoval.

Zostrih z posledného zápasu série medzi Košicami a Popradom.

"Je to pre nás zadosťučinenie. Tiež nám odľahlo pri srdci. Podarilo sa nám splniť cieľ, ktorý máme v podstate každú sezónu. Dúfam, že vo finále budeme mať všetci voľnejšie ruky aj nohy a pôjde nám to ešte lepšie ako doteraz."

Súperom Košíc vo finále bude úspešnejší zo semifinálovej dvojice Nitra - Banská Bystrica. V tejto sérii je pred stredajším zápasom v Nitre stav vyrovnaný 2:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Nie je to ľahké, každý berie finále ako samozrejmosť, hovorí Spilar