Na Kyrgiosa bučali krajania. Nič podobné som nevidela, vraví expertka

Nick Kyrgios a Thanasi Kokkinakis.
Nick Kyrgios a Thanasi Kokkinakis. (Autor: TASR/AP)
Jana Sedláková|29. jan 2022 o 15:45

Nick Kyrgios a Thanasi Kokkinakis vyhrali Australian Open.

MELBOURNE, BRATISLAVA. Vyzeralo to, ako keby si dvaja dobrí kamaráti išli len tak pre radosť zahrať tenis a nie ako súboj o grandslamový titul.

Po každom víťazstve napodobňovali spoločným výskokom legendárnych bratov Bryanovcov. Vyslovene sa tenisom bavili.

Búrlivák Nick Kyrgios sa dočkal grandslamového titulu. Spolu s dobrým kamarátom Thanasim Kokkinakisom senzačne vyhrali štvorhru na domácom Australian Open. Vo finále zdolali krajanov Matthewa Ebdena a Maxa Purcella.

Boli lepší

Austrálčania štartovali na voľnú kartu, ale už v druhom kole prekvapujúco zdolali svetové jednotky Nikolu Mektiča a Mateho Paviča.

Aj ďakovná reč nových šampiónov po víťazstve bola iná. Smiali sa, navzájom sa doberali. Nick Kyrgios dokonca počas ceremoniálu svojho kamaráta podpichoval, že pôjdu večer spoločne titul do baru patrične osláviť.

Ten zase neskôr po prebratí trofeje naznačovať, že by si z nej rád vypil drink.

"Wow, to bol turnaj. Nick, ďakujem ti. Ani sme nepredpokladali, že by sme sa mohli k takémuto úspechu čo i len priblížiť," hovoril Kokkinakis po výhre.

"Ty si dospel, je to skvelé," začal svoj príhovor Kyrgios so smiechom. "Je to pre mňa splnený sen a nechcel by som tu stáť s nikým iným. Som šťastný, ani neviem, o čo tu ide, musím si to nejak uvedomiť celé," dodal.

Ani jeden z nich pritom nie je špecialistom na štvorhru. Kyrgios je v rebríčku ATP až na 259. mieste a najvyššie bol na 68. priečke. V celej kariére vyhral vo štvorhre iba menší turnaj v Lyone po boku Jacka Socka ešte v roku 2018.

Kokkinakis je až na 434. priečke a najvyššie bol na 137. mieste, bolo to však už pred takmer siedmimi rokmi. Tiež vyhral iba jeden menší turnaj. V roku 2017 po boku Jordana Thompsona v Brisbane.

Napriek tomu dokázali prekvapiť favoritov a vyhrať.

"Ako tím aj jednotlivo boli lepší. Kokkinakis bol najlepším hráčom na kurte, veľmi mu to môže pomôcť do dvojhry," hodnotil pre televíziu Eurosport Tim Henman.

Vyvedenie diváka

Obaja tenisti sú skôr singlistami. Získať grandslamový titul vo štvorhre však pre nich môže byť veľkým povzbudením. Najmä Nick Kyrgios je známy tým, že často tréningy nebral tak vážne a niekedy mu chýbala motivácia.

"Môže ich to motivovať, aby ďalej hrali tenis. Možno by obom veľmi prospelo, keby mali spoločného trénera a spolu si užívali tréningy," myslí si Mats Wilander.

"Uvidíme, či bude odhodlaný viac trénovať a hrať. Nie všade bude mať takéto publikum. Stále sa však môže zlepšovať," pridala sa Barbara Schettová.

Finále však poznačil kontroverzný moment. Nick Kyrgios je hráč, ktorého časť fanúšikov zbožňuje, ale časť ho nemá rada. Časť divákov na Kyrgiosa bučala.

Tenisti tak často museli čakať, kým sa diváci upokoja. Očividne nepríjemné to bolo pre všetkých účastníkov. Trojicu hlučných divákov museli dokonca organizátori vyviesť, aby mohli tenisti pokračovať.

Dokonca aj počas Kyrgiosovho príhovoru niekoľko ľudí v hľadisku bučalo.

"Nebolo to jednoduché, bola to úplne iná atmosféra ako na finále Ashleigh Bartyovej. Vyvedenie divákov na turnaji takejto úrovne som ešte nevidela.

Ale keď sa do toho zapojí Nick Kyrgios, možné je všetko," hodnotila pre Eurosport Barbara Schettová, ktorá bola priamo na zápase.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Na Kyrgiosa bučali krajania. Nič podobné som nevidela, vraví expertka