O Cháru bol veľký záujem. On chcel zostať v New Yorku

Zdeno Chára v objatí spoluhráčov.
Zdeno Chára v objatí spoluhráčov. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|25. mar 2022 o 06:49

Slovenský obranca dostal sľub.

NEW YORK. Zdeno Chára má 45 rokov, je na sklonku kariéry a v sezóne 2021/22 pravdepodobne nepostúpi do play off, aby mohol bojovať o Stanley Cup.

Napriek tomu nechcel z Long Islandu odísť, kým mal možnosť. Jeho rozhodnutie bolo sväté aj pre generálneho manažéra Loua Lamoriella.

Po uzávierke prestupov je naďalej hráčom New Yorku Islanders. V kontrakte síce nemá klauzulu o nevymeniteľnosti, avšak Lamoriello mu sľúbil, že ak nebude chcieť prestúpiť, nikam ho nepošle.

Ak by sa otvoril výmene, bola by dobrá šanca, že by napokon zmenil dres. Elliotte Friedman informoval o "veľkom záujme", ktorý o služby slovenského veterána v lige bol.

Popredný insider nespomenul žiaden konkrétny klub, no niekoľko dní pred uzávierkou vyslovil divokú špekuláciu, o ktorej sa v kanadských médiách nahlas hovorilo. Chára podľa neho mohol posilniť Toronto.

Maple Leafs však získali iného veterána do defenzívnych radov - Marka Giordana zo Seattlu.

Friedman v posledných dňoch odhalil ďalšiu zákulisnú zaujímavosť ohľadom Cháru. Pred dvomi rokmi, keď sa upísal Washingtonu Capitals, takmer skončil v Detroite.

Podľa novinára Sportsnetu oňho mal vážny záujem Steve Yzerman. Napokon však zvíťazila túžba hrať v mužstve s reálnou šancou na titul.

Chára aktuálne poberá 750 000 dolárov do konca sezóny, ďalších 750 000 si môže zarobiť v rámci výkonnostných bonusov. S New Yorkom Islanders podpísal v októbri ročnú zmluvu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»O Cháru bol veľký záujem. On chcel zostať v New Yorku