NHL: Hviezdami týždňa sú Carter, Scrivens a Nielsen

Chris Terry (25) z Caroliny padá na Bena Scrivensa.
Chris Terry (25) z Caroliny padá na Bena Scrivensa. (Autor: SITA/AP)
SITA|27. okt 2014 o 18:33

Center Los Angeles Carter dosiahol v dueli proti Buffalu (2:0) svoj 54. rozhodujúci gól v kariére.

NEW YORK. Center Los Angeles Kings Jeff Carter, brankár Edmontonu Oilers Ben Scrivens a center New Yorku Islanders Frans Nielsen sa stali hviezdami uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL. Informuje o tom oficiálny web profiligy.

Carter si vyslúžil honor prvej hviezdy za šesť bodov v dvoch víťazných zápasoch "kráľov". V dueli proti Buffalu (2:0) dosiahol svoj 54. rozhodujúci gól v kariére a pridal k nemu aj jednu asistenciu. V druhom stretnutí s Columbusom (5:2) zaznamenal zatiaľ svoje kariérne maximum v podobe troch asistencií, do štatistík sa zapísal aj jedným presným zásahom. Dvadsaťdeväťročný Kanaďan má v tejto sezóne na konte zatiaľ 12 kanadských bodov (5+7) a tiež dvanásť plusiek.

Gólman Scrivens priviedol počas sledovaného obdobia Edmontom k trom víťazstvám v rovnakom počte duelov. Inkasoval v priemere 2,33 gólu na zápas a mal 92-percentnú úspešnosť zákrokov. "Olejári" aj vďaka výkonu 28-ročného Kanaďana vyhrali tri zápasy po sebe prvýkrát od konca januára. Scrivensovi chýba ešte jedno víťazstvo k tomu, aby dorovnal kariérne maximum v počte víťazných duelov za sebou z novembra 2013, keď ešte pôsobil vo farbách Los Angeles.

Dánsky center "ostrovanov" Nielsen dosiahol v troch zápasoch štyri góly, tímu pomohol k dvom víťazstvám. Žiaril najmä v sobotu proti Dallasu, na výhre 7:5 sa podieľal tromi presnými zásahmi. Pre 30-ročného rodáka z Herningu to bol vôbec prvý hetrik v kariére. Nielsen má v tomto ročníku NHL na konte zatiaľ osem bodov (4+4). V minulej sezóne sa zastavil na čísle 58 (25+33).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Hviezdami týždňa sú Carter, Scrivens a Nielsen