NHL: Handzuš a Országh s asistenciami

TASR|15. mar 2004 o 08:48

New York 15. marca (TASR) - Zámorská hokejová súťaž mala v noci na pondelok na programe osem zápasov, v ktorých si kanadské bodovanie vylepšila aj dvojica ...

New York 15. marca (TASR) - Zámorská hokejová súťaž mala v noci na pondelok na programe osem zápasov, v ktorých si kanadské bodovanie vylepšila aj dvojica Slovákov.

Center Philadelphie Michal Handzuš svojou 37. asistenciou pomohol letcom k remíze 3:3 s prebudenými tučniakmi z Pittsburghu.

Útočník Vladimír Országh prispel rovnako asistenciou k jednému z dvoch gólov Nashvillu, predátori však napokon prehrali po predĺžení v Detroite 2:3. Slovák Országh si do tabuľky pravdy pripísal aj plusový bod, avšak hlavnou hviezdou večera bola kanadská star - Brendan Shanahan. Tridsaťpäťročný ľavý krídelník dal všetky tri góly červených krídiel, vrátane víťazného v 40. sekunde predĺženia. Pre Shanahana to bol 16. hetrik v kariére a Detroit neprehral už v posledných ôsmich zápasoch. Rodák z kanadského Mimica v štáte Ontario sa súčasne posunul v historických tabuľkách kanonierov na 17. miesto, ktoré okupuje s 556 gólmi spoločne s bývalou legendou Bostonu Bruins - Johnom Bucykom.

Výsledky:
Pittsburgh - Philadelphia 3:3 pp /za hostí HANDZUŠ 0+1/, Chicago - Dallas 0:4, Colorado - Phoenix 4:1, Los Angeles - Anaheim 5:1, Detroit - Nashville 3:2 pp /za hostí ORSZÁGH 0+1/, St.Louis - Calgary 0:3, Minnesota - Columbus 3:2, Edmonton - Ottawa 3:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Handzuš a Országh s asistenciami