NHL: Emery nesúhlasí s pozíciou hlavného vinníka za nevydarenú sezónu Sens

TASR|18. apr 2008 o 16:58

Ottawa 18. apríla (TASR) - Po hladkom vypadnutí hokejistov Ottawy Senators z ďalších bojov o Stanleyho pohár hneď v prvom kole nadstavbovej časti proti ...

Ottawa 18. apríla (TASR) - Po hladkom vypadnutí hokejistov Ottawy Senators z ďalších bojov o Stanleyho pohár hneď v prvom kole nadstavbovej časti proti Pittsburghu (0:4 na zápasy) sa hľadá vinník. Médiami počas základnej časti často kritizovaný brankár Ray Emery však odmieta zobrať vinu za neslávne predstavenie v aktuálnom ročníku, ktorý sa pre Senators skončil oveľa skôr ako v minulom roku.

"Ja sám určite nezoberiem na seba zodpovednosť za nevydarenú sezónu vrcholiacu predčasným koncom v nadstavbovej časti. Síce to bol veľmi zlý rok pre mňa na ľade i mimo neho a nemal veľa pozitív, ale určite nie som len sám na vine," bránil sa 25-ročný strážca svätyne, ktorý v bránke Ottawy musel odovzdať post jednotky Švajčiarovi Martinovi Gerberovi. Reprezentant helvétskeho kríža mal na svojom konte 57 vystúpení, Emery naskočil len do 31 duelov.

Na to, že ako čerstvý finalista z minulého roku podpísal kontrakt na 9,5 miliónov dolárov, mal ďaleko od pozície suverénnej jednotky tímu z hlavného mesta Kanady a ani v jednom zo 4 zápasoch play off sa na ľade neobjavil. "Nehral som toľko, ako som chcel a manažment sa na mňa hneval. Potom som sa nahneval aj ja, ale priznávam, v určitých momentoch som nemal konať tak ako som konal. Ja som rád, že som v Ottawe, v mužstve nie je hráča, s ktorým by som si nerozumel," zdôveril sa gólman, ktorý si myslí, že nafúkané údajné problémy s nefungujúcou tímovou chémiou sú len čírymi novinárskymi výmyslami.

Kľúčová postava minuloročného play off, ktorá sa v tejto sezóne preslávila najmä nedostatočným úsilím na tréningoch a oneskorenými príchodmi na ne, však verí, že aj po lete bude nastupovať v drese senátorov. "Zatiaľ neviem, ako dopadne moja budúcnosť v Ottawe, ale chcem ostať. Viem, že v časoch, keď bolo zle, by ma najradšej vyhodili spolu s trénerom Johnom Paddockom, ale ja budem naozaj rád, keď budem môcť byť súčasťou tohto tímu aj naďalej," zakončil jeden z mála brankárov v NHL s afroamerickým pôvodom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Emery nesúhlasí s pozíciou hlavného vinníka za nevydarenú sezónu Sens