Nešťastná prehra Svitu po zbabranom závere

Stanislav Votroubek. Spišiakom dal 18 bodov.
Stanislav Votroubek. Spišiakom dal 18 bodov. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|24. jan 2011 o 00:00

Veľmi horkú pilulku museli preglgnúť basketbalisti Svitu po nešťastnej domácej prehre o jediný bodík v podtatranskom derby so Spišskou Novou Vsou.

Zbabraná posledná minúta riadneho hracieho času ich totiž pripravila o cenné víťazstvo.

SVIT. Zverenci trénera Milana Černického vyhrávali počas väčšiny dramatického a napínavého zápasu, jeho koncovku však nezvládli. Ešte minútu pred koncom viedli o štyri body. Osemnásť sekúnd pred záverečným klaksónom však hostia trojkou Bečarika vyrovnali. Po oddychovom čase Svitu domáci McCoy chybil, keď dvanásť sekúnd pred koncom urobil kroky. Po faule Ćosića Bečarik jeden zo svojich dvoch trestných hodov premenil, a keďže Ćosićova strela v závere minula cieľ, radosť vypukla v tábore hostí.

Prehrali si to sami

"Tento zápas sme si jednoznačne prehrali sami zlou koncovkou. Za nerozhodného stavu sme mali osemnásť sekúnd a posledný útok do konca. Nemali sme to pokaziť a urobiť stratu. Buď by sme to strhli na našu stranu, alebo by bolo predĺženie. Adam McCoy to zobral na seba príliš skoro a urobil chybu. Súper následne premenil jednu šestku a vyhral o bod. Je to smola a myslím, že nás to bude ešte dosť dlho mrzieť," povedal nám domáci pivot Stanislav Votroubek. Sviťania napriek smolnej prehre proti favoritovi určite nesklamali a svojich priaznivcov potešili bojovným, oduševneným výkonom. Predovšetkým v obrannej činnosti podali v porovnaní s ostatnými duelmi podstatne lepší výkon. "To je síce pravda, ale my potrebujeme vyhrávať, lebo to bola už tretia porážka v rade za sebou. Je jedno, s kým hráme, ale dnes sme mali obrovskú šancu vyhrať. Pozitívom je, že sme v tomto zápase zapracovali na obrane, no, žiaľ, nestačilo to. Prehrali sme si to však sami," zdôraznil autor 18 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nešťastná prehra Svitu po zbabranom závere