Nešlo mi, vravel po víťazstve Peter Velits

Peter Velits
Peter Velits (Autor: SITA)
Sportnet|22. jún 2012 o 23:08

V nedeľu sa na majstrovstvách Slovenska v pretekoch jednotlivcov predstavia aj bratia Saganovci.

BRATISLAVA, PÚCHOV. Zvíťazil, no napriek tomu nebol spokojný. „Nebol to z mojej strany najlepší výkon. V rýchlejších úsekoch trate som nedokázal v správnom rytme roztočiť prevod 55x11, utiahol som najviac dvanástku,“ povedal v cieli spoločných majstrovstiev v Púchove čerstvý majster Slovenska v časovke Peter Velits z belgického tímu Omega Pharma QuickStep.

Od roku 2007, keď získal v Stuttgarte titul majstra sveta v kategórii do 23 rokov, je to jeho prvý triumf na domácom šampionáte.

„Pod moje prvenstvo sa veľkou mierou podpísali vďační diváci, ktorí ma mohutne povzbudzovali nielen v priestore cieľa, ale aj na trati, najmä na obrátke v Nimnici,“ dodal Velits.

Striebro si na domácich majstrovstvách vybojoval o hodinu starší brat z dvojičiek Martin. „Boli to moje prvé preteky po tom, ako som musel zo zdravotných dôvodov odstúpiť v závere Giro d'Italia. Doma som iba trénoval, chýba mi rýchlosť. Nie som ešte v takej forme ako pred Giro.“

Petrovo prvenstvo má ešte aj ďalší význam. Na blížiacej sa Tour de France bude na jeho bielo-modrom klubovom drese aj štátny znak a slovenská trikolóra.

Velitsovci si zisk medailí a výbornú domácu atmosféru vychutnávali pri klubovom autobuse, v ktorom mali k dispozícii sprchy, občerstvenie aj klubového maséra.

Omega Pharma QuickStep mal totiž na štarte časovky až štyroch jazdcov. Okrem Velitsovcov aj Čechov Františka Raboňa a Zdeňka Štybara. Tento minitím mal prakticky vytvorené takmer tie isté podmienky ako na pretekoch Pro Tour.

Naša dvojička už myslela aj na zajtrajší vrchol spoločného šampionátu, na preteky jednotlivcov s hromadným štartom. „Sme štyria. Vymyslíme nejakú taktiku, ako dosiahnuť dobrý výsledok aj v nedeľu. V prípade potreby budem jazdiť v prospech tímu,“ dodal Peter.

V nedeľu sa na štart (11.00 h) postavia aj bratia Saganovci, ktorí časovku vynechali. Ak by titul obhájil Peter Sagan, tak by v pelotóne Tour boli oba majstrovské dresy so slovenskou trikolórou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Nešlo mi, vravel po víťazstve Peter Velits