Neskoro si začal sypať popol na hlavu

Martin Parlagi. Vypadol v 2. kole a nevie si vysvetliť, čím to bolo.
Martin Parlagi. Vypadol v 2. kole a nevie si vysvetliť, čím to bolo. (Autor: rosa)
Sportnet|30. jún 2009 o 00:00

Neutešená výkonnosť slovenských boxerov sa znovu odzrkadlila na majstrovstvách Európskej únie. Štartovalo ich síce dosť, ale iba jediný Milko získal bronz.

Aj to skôr preto, že v jeho kategórii boli iba štyria účastníci a mal šťastie pri žrebe.

KOŠICE. Najviac sa čakalo od momentálne nášho najlepšieho borca Martina Parlagiho. Ten sa - podobne ako Takács - síce dostal do 2. kola, ale to bola konečná.

Ručník v ringu

Vranovský odchovanec boxujúci v hmotnostnej kategórii do 54 kg (predstavilo sa jedenásť jednotlivcov) už raz na MEÚ súťažil, vtedy v Taliansku vypadol v úvodnom dueli. Tentoraz si trúfal na viac a dokonca mnohí hovorili o tom, že by mohol ašpirovať na medailu. "Sám som sklamaný z toho, že to takto dopadlo. Sám si neviem vysvetliť, čo sa stalo. Až po dueli som si uvedomil, že som to mal vyhrať," konštatoval po návrate smutný východniar. Pritom výborne sa rozbehol a v 1. kole hladko zdolal maďarského Lakatosa prehrou súpera v úvodnom kole
r. s. c. Bol to tretí vzájomný súboj týchto rivalov, bilancia lepšie vychádza pre slovenského reprezentanta. "Neviem, či sa bál. Prvý aj druhý raz bol počítaný po úderoch na spodok, potom zase po tom, čo som ho zasiahol na hlavu, ho znovu rozhodca počítal a vzápätí sa ocitol ručník v ringu."

Nevie, čo sa stalo

Nad sily nášho zástupcu bol potom Walesan Andrew Shelby (prebojoval sa napokon do finále), ktorému podľahol na body 2:3. Prvý narazil na tohto boxera. "Škoda, že som nemohol pre zranenie ruky pred časom absolvovať medzinárodný turnaj vo Varšave, kde bol druhý. Bol by som si ho viac oťukal. No určite to nebol pästiar, ktorého by som nemohol zdolať." V poslednom kole zástupca z Ostrovov nevládal, dával hlavu dolu, ale arbiter ho verejne nenapomínal. Minútu pred koncom Parlagi viedol 2:1, ale záver mu absolútne nevyšiel. Po prvom kole bola remíza 1:1, v druhom sa Slovák ujal vedenia, ale v poslednom prehral 0:2. "Pokašľal som to. Nerozmýšľal som, nekoncentroval sa, bol som nervózny. Už som ani nevnímal pokyny trénerov. Takýto spackaný zápas som nikdy predtým neabsolvoval," sypal si popol na hlavu talentovaný pretekár účinkujúci v lige vo farbách Slovenského Nového Mesta. Inak, z východu sa medzi dvanástimi povrazmi prezentoval aj Humenčan Peter Šenky (člen MŠK Vranov), ktorý do 51 kg v úvodnom meraní síl nestačil do 51 kg na Maďara Kalucza. O viac než dva mesiace budú MS v Taliansku. Parlagi by na nich mal byť a určite toto podujatie bude brať aj ako možnosť na reparát. "Naposledy na 'svete' v Amerike som vypadol tiež v druhom kole, takže sa pokúsim dosiahnuť oveľa viac. Ak mi bude žreb priať, nemusí byť moja snaha márna," dodal odhodlaný boxer, ktorý sa po pobyte v kúpeľoch pustí do plnej prípravy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Neskoro si začal sypať popol na hlavu