Nemci v Moskve bez deblového špecialistu Kohlmanna

SITA|5. sep 2007 o 12:55

BERLÍN 5. septembra (SITA) - Kapitán nemeckého daviscupového tímu Patrik Kühnen sa v moskovskom stretnutí semifinále ročníka 2007 najprestížnejšej súťaže tenisových reprezentácií mužov proti favorizovanému ...

BERLÍN 5. septembra (SITA) - Kapitán nemeckého daviscupového tímu Patrik Kühnen sa v moskovskom stretnutí semifinále ročníka 2007 najprestížnejšej súťaže tenisových reprezentácií mužov proti favorizovanému Rusku (21. - 23. septembra, Olympijský štadión, antuka pod strechou) bude musieť zaobísť bez Michaela Kohlmanna, ktorý tento rok v „párovú“ sobotu hral dôležitú úlohu pri postupe cez Chorvátsko i Belgicko, ale vo Wimbledone si privodil zdravotnú indispozíciu. Deblový špecialista má zranené koleno, vo štvrtok podstúpi operáciu, bude chýbať niekoľko mesiacov a náhradník do tandemu k Alexandrovi Waskemu zatiaľ nie je známy. Informuje o tom internetová stránka Nemeckého tenisového zväzu DTB. Tridsaťtriročný Kohlmann, 44. vo svetovom rebríčku štvorhry, má po boku Waskeho v Davisovom pohári dokonalý výkaz 3:0.

Vo dvojhre by nielen podľa aktuálnych výkonov na US Open v New Yorku mali nastúpiť Tommy Haas (zaujímavým signálom bude stredajšie grandslamové štvrťfinále proti Nikolajovi Davydenkovi) a Philipp Kohlschreiber, ktorý vo Flushing Meadows zdolal Michaila Južného, ale potom ho vyradil Španiel Carlos Moya.

Nemci sa medzi najlepšie štyri tímy v boji o „šalátovú misu“ naposledy dostali v roku 1995 a vtedy prehrali práve so „zbornou“ v ruskej metropole v rovnakom stánku 2:3, keď Becker a Stich nestačili na Česnokova s Kafeľnikovom. Rusko či bývalý Sovietsky zväz v historickej bilancii vedie nad Nemeckom či niekdajšou SRN vysoko 8:3. Za obojstranne nových spoločenských pomerov je stav 4:1.

Uzávierka nominácií je budúci utorok 11. septembra, teda tradične 10 dní pred stretnutím. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Švédsko a USA.



ko;kj;mj

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Nemci v Moskve bez deblového špecialistu Kohlmanna