Nedopustiť ďalšiu blamáž

Róbert Vittek. Najlepší strelec reprezentácie je znovu k dispozícii.
Róbert Vittek. Najlepší strelec reprezentácie je znovu k dispozícii. (Autor: ap)
Sportnet|24. mar 2011 o 00:00

Po jesennom bloku kvalifikácie EURO 2012 sa rozbieha ďalšia etapa a na jar slovenskú futbalovú reprezentáciu preverí len Andorra. Ouvertúrou bude sobotňajší duel v rámci B-skupiny na Estadio Nacional v Andorre (20.00 hod.).

Naši sú momentálne na 4. priečke so siedmimi bodmi (vedú Rusi pred Írskom a Arménskom), našim hostiteľom patrí posledný stupienok.

KOŠICE. Program národiaka sa týmto zápasom nekončí, lebo v utorok privítajú pre zmenu v Trnave v prípravnom zápase Dánsko.

Konsolidovaný trpaslík

Možno za iných okolností by sme nastávajúci duel s trpaslíkom brali "normálne". Lenže vo februári zverenci trénera Vladimíra Weissa prehrali v priateľskom zápase v Luxembursku a otvorili tak nepríjemnú tému týkajúcu sa sklamania. "Ďalšiu blamáž si už nemôžeme dovoliť," riekol Stanislav Šesták. Hoci je náš súper outsiderom, predsa to, že bude hrať bez zábran a nebude pod tlakom, nám môže znepríjemniť situáciu. Asistent trénera Michal Hipp pre agentúry poznamenal, že Andorrčania v troch predošlých kvalifikačných dueloch neboli do počtu a nepripomínali tím, ktorý sa chce stať fackovacím panákom. Spravidla sa zlomili až po štandardkách. O húževnatosti rivala svedčí i to, že aj v predošlej kvalde o postup na MS sa s nimi potrápili ako Chorváti, tak aj Angličania. V Luxembursku sme sa vyhovárali na počasie a terén, no to isté nás môže postretnúť aj tentoraz. Hipp naznačil, že domáci sa spoliehajú na konsolidovanosť a skúsenosť kádra, pričom lídrom je Lima.

Všetko sa deje v hlavách

To, aby sme sa vyhli nepríjemnému zakopnutiu, predpokladá nielen udávanie tónu hry hneď od začiatku, ale hlavne streliť čím skôr nejaký ten gól, aby sa do našich radov dostal pokoj, pohoda. "Nadšenie, nasadenie a disciplinovanosť považujem za logické črty nášho herného prejavu. Prichodí nám zabrať kombinačne, presadiť sa vlastným štýlom a nebáť sa ukázať individuálne prednosti. Musíme byť pripravení na všetko, tuhý odpor, razantný a bojovný spôsob hry v podaní domácich, ale to nás nesmie zaskočiť. Treba si to utriediť hlavne v hlavách," zamyslel sa nad súbojom kouč Slovenska V. Weiss. Napriek zaváhaniu v Luxembursku svojim zverencom verí a stojí si za tým, že kolektív má kvalitu aj silu.

Šanca pre neskúsených

Tak ako vlani, i tento rok zámery realizačného tímu búrajú zranenia či výpadok formy. Viacerí jednotlivci, s ktorými sa rátalo, nebudú k dispozícii. Zdravotne nie sú fit Kucka, Šesták, Karhan, Hubočan, ktorí sa nedostanú k slovu. Na zraz prišli so šrámami i ďalší - Zabavník či Čech. Ešte dobre, že po dlhodobej maródke je späť kanonier Vittek, no niektoré posty bude dosť náročné poriadne vystužiť (hlavne defenzívny štít v strede poľa). Zaujalo zaradenie novicov zo Senice (Lukšík, Kóňa, Piroska), ako aj odsunutie Pečalku, Kubíka či Grajciara do pozície náhradníkov. Šanca sa znovu črtá pre brankára Kella, ktorý v Škótsku exceluje. "Z predošlého sklamania sme sa poučili a teraz si nič iné než úspech nepripúšťame," naznačil odhodlanie okliešteného kádra Erik Jendrišek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nedopustiť ďalšiu blamáž