Nedeľa v znamení derby Krompachy – Spišská Nová Ves

V nedeľu posledné kolo. V tretiu novembrovú nedeľu sa poslednýkrát v roku 2013 ide na majstrovský futbal. Pozornosť najviac púta derby Krompachy – Sp. Nová Ves.
V nedeľu posledné kolo. V tretiu novembrovú nedeľu sa poslednýkrát v roku 2013 ide na majstrovský futbal. Pozornosť najviac púta derby Krompachy – Sp. Nová Ves. (Autor: jope)
Sportnet|15. nov 2013 o 00:00

V nedeľu podvečer sa uzatvoria brány futbalových štadiónov na Spiši. Skončí sa futbalový rok 2013.

SPIŠ. V nedeľu podvečer sa uzatvoria brány futbalových štadiónov na Spiši. Skončí futbalový rok 2013. Najčastejšou otázkou v nedeľu bude – ako hrali Krompašania s Novovešťanmi?

Spišská či Krompachy?

Už teraz je jasné, že z trojlístka zástupcov Spiša v IV. lige bude zimovať najvyššie Spišské Podhradie, ktoré sa lúči s futbalovou jeseňou zápasom s V. Opátskym. V derby zápasy v Krompachoch, kto vyhrá, ten bude v tabuľke vyššie. Momentálne majú obaja po dvadsaťjeden bodov. V auguste vyhrali Novovešťania doma vysoko 5:1.

Na pokojný zimný spánok sa chystajú vo Veľkom Folkmari. Aj oni budú z trojice spišských zástupcov v 5. lige Juh zimovať najvyššie, ale ešte majú pred sebou dôležitý súboj doma s vedúcou Šacou.

„Verím, že už bude lepšie využívať gólové šance a neinkasujeme v posledných sekundách,“ povedal po nešťastnej prehre v Spišských Vlachoch tréner Folkmarčanov Radek Sasák.

„My sme nielenže prevzali iniciatívu a réžiu hry, ale v druhom polčase sme priklincovali súpera na jeho polovicu a pred jeho bránu. Bol to náš najlepší zápas jesene,“ reagoval na pondelkový komentár z derby šéf vlašského futbalu Vladimír Baloga, ktorý sa už zameriava na záverečný duel na pôde posledného Poproča.

Vlašania sú momentálne na výbornom desiatom mieste, najhoršie sú na tom na štrnástom mieste Rudnianci, ktorí v nedeľu hrajú u tabuľkového suseda v Strážskom.

Jeseň v znamení Harichoviec

Pohľad na špicu 6. ligy Podtatranskej je pre Spišiakov veľmi potešujúci. Na vedúcej priečke sú Smižany. Od štvrtého po siedme miesto patria pozície spišských zástupcom. No hneď každému skĺzne zrak na dno tabuľky, kde sa hitom jesene stali Harichovce.

Neuspeli ani v nedeľu u susedov v Levoči a po štrnástich majstrákoch im svieti v kolónke víťazstiev veľká nula. V nedeľu ju môžu vymazať proti nováčikovi z Nálepkova. Niekedy sa dejú aj zázraky.

Pochvalu a potlesk po súboji si isto v nedeľu okolo pätnástej hodiny zaslúžia Smižany. Doma hrajú s rezervou Popradu, ale počas celej futbalovej jesene robili svojimi výsledkami a výkonmi radosť.

Celé kolo odštartujú v nedeľu dopoludnia v Hrabušiciach, kde sa lúčia s futbalovým rokom súbojom proti Spišskému Bystrému.

Levoča si opäť môže bodovo prilepšiť, lebo znova hrá doma, tentoraz proti Spišskej Belej.

Šiestoligovým šlágrom bude súboj Helcmanoviec s Maria Hutou. Prestíž v tomto súboji zohráva veľkú úlohu, hoci sa stretnú dva priateľské kluby s výbornými vzťahmi.

Margecany cestujú do Hranovnice a Teplička sa bude lúčiť zápasom v Kravanoch.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nedeľa v znamení derby Krompachy – Spišská Nová Ves