Nečaká domáca prehra Lastomírčanov

Sportnet|21. apr 2009 o 00:00

Lastomírske jarné tápanie pokračuje. Absolútny jesenný domáci suverén doma prekvapujúco rozdielom triedy podľahol Medzevu.

LASTOMÍR.

Medzev zažiaril

Jedno z ďalších piatoligových prekvapení sa znova zrodilo v Lastomíre. Nedávny líder súťaže pred dvoma týždňami doma nečakane prehral s Čičarovcami (1:2.). V nedeľu Lastomírčania pripravili svojim fanúšikom ešte väčšie prekvapenie, keď neuspeli vonku s nevýrazným Medzevom po výsledku 0:3 (0:2). Medzevčania sa vďaka tomuto cennému triumfu vrátili do boja o čelo tabuľky.

Zariadil víťazstvo

Hostia od Košíc stanovili konečný výsledok súboja už v 54.min. duelu, keď sa presadili z pokutového kopu po ruke domáceho obrancu Andrašova. "Vyšli nám dva brejky, z ktorých sme v I. polčase dali dva góly. Do karát nám zahrala aj penalta," realisticky to zhodnotil medzevský ľavý útočník Michal Capko. Ten Medzevu zariadil víťazstvo. Okrem dvoch gólov totiž vyrobil aj spomínanú jedenástku. Práve po lopte vyslanej z jeho kopačky lastomírsky bek J. Andrašov zahral v pokutovom území rukou. "Tieto úspechy ma v kabíne budú, samozrejme, niečo stáť. Lenže sú to také príjemné starosti," poznamenal 24-ročný hráč, ktorého bratranec Jaroslav Capko oblieka dres Trebišova.

Zlom v I. polčase

Podľa M.Capka sa zlomový moment duelu odohral v 30. minúte. "Za stavu 0:1 domáci futbalista (pozn.red. - Michal Dzurjo) nepremenil nariadenú jedenástku. Ak by bol dal gól, vyrovnal by a zápas by mal iný priebeh," konštatoval. "So šťastím sme ustáli aj častý ofenzívny tlak Zemplínčanov. Dosť nás podržal brankár," zhodnotil. V doterajšom priebehu súťaže Medzev získal na ihriskách súperov len 5 bodov (za výhru a dve remízy. Teraz v jednom zápase hneď tri. "V porovnaní s predchádzajúcimi súbojmi vonku sme boli podstatne rýchlejší v prechode do útoku," porovnal Michal Capko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nečaká domáca prehra Lastomírčanov