Natasha Lacyová: Milujem toto mesto

Sportnet|19. apr 2013 o 00:00

Americká basketbalistka v tíme Good Angels spravila gesto, ktoré by neurobil hádam ani rodák.

Klobúk dole pred Natashou Lacyovou. Americká basketbalistka, ktorá v tejto sezóne pôsobila v tíme Good Angels spravila gesto, ktoré by neurobil hádam ani rodák.

KOŠICE. Po skončení finálového turnaja Euroligy v Jekaterinburgu skončila svoje pôsobenie v košickom klube, keďže ten nemal prostriedky na udržanie si Američaniek Piersonovej a Lacyovej. Po mesiaci je však Natasha späť, vo finále extraligy nastúpila proti Ružomberku bez kontraktu.

Basketbalistky Good Angels v prvom finálovom zápase zdolali Ružomberok 73:48. V žlto–modrom drese sa nečakane objavila Američanka Natasha Lacyová. V tejto sezóne už pritom v metropole východu hrať nemala, klub nemal financie na to, aby si ju aj po Eurolige mohol dovoliť.

„Milujem toto mesto, preto som tu. Ja som sa v Košiciach cítila stále dobre. A tým, že som chcela prísť som vyjadrila svoju spolupatričnosť k tomuto klubu a kolektívu,“ povedala americká basketbalistka.

„V Košiciach som niečo odohrala, niečo sme spoločne v Eurolige dosiahli a teraz ide tímu o slovenský titul. Som presvedčená, že Košice ho vyhrajú a ja som chcela byť pri tom a s babami to osláviť.“

Chce byť pri titule

Natasha sa pripravuje na kemp vo WNBA. Ale aj v Štátoch jej myšlienky smerovali ku Slovensku. „Chcela som byť pri titule, tak som sa Danovi Jendrichovskému ozvala, kedy by som mohla prísť,“ uviedla Lacyová, ktorá pôsobila na ihrisku uvoľnene, hoci streleckú mušku nemala ideálnu.

„Doma som trénovala. Môj prvý strelecký pokus mi nevyšiel. Asi som sa na to ihrisko až veľmi tešila. Ale najbližšie to bude lepšie. Nejaký čas som s tímom nebola, chce to spoločný tréning.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Natasha Lacyová: Milujem toto mesto