Nastal deň, ktorý rozhýbe Košice

Sportnet|6. máj 2010 o 00:00

Už nielen tradičný októbrový maratón dokáže dostať Košičanov do pohybu, rovnaký zámer majú aj organizátori VSE City Run, ktorý má dnes na programe už svoj 3. ročník.

KOŠICE. Aj tohto roku je športovo-benefičné podujatie súčasťou osláv Dňa mesta Košice a jeho hlavným motívom je pomáhať tým, ktorí to potrebujú. Výťažok z celej akcie tentoraz poputuje na konto Základnej školy na Gemerskej ulici, ktorá sa venuje integrácii zrakovo postihnutých detí do spoločnosti a v dvoch jej triedach majú priestor žiaci s poruchami učenia.

V hlavnej tepne mesta pulzuje život už od rána, pretože v priestoroch Dolnej brány je v permanencii stacionárny bežecký pás, na ktorom sa môže vystriedať každý, kto je ochotný zabehnúť aspoň pár metrov pre dobrú vec. Každý odbehnutý meter organizátori vďaka sponzorom premenia na finančnú súčasť charitatívnej pomoci, a už dnes je isté, že každý kilometer má hodnotu 33 eur. Vyvrcholením celodenného programu však bude štvorkilometrový mestský beh VSE City Run 2010, a každý z jeho účastníkov si môže zvoliť spôsob, akým vytýčenú trať absolvuje, či iba chôdzou, na korčuliach, alebo behom. Štart kategórií "Inline" a "Prechádzka" je naplánovaný na 16.30 h, bežci vyrazia na trať o pol hodinu neskôr. Vítaní sú všetci Košičania i cezpoľní, pretože počas tohto unikátneho podujatia sa môžu s osobnosťami športového i spoločenského života stretnúť v priamom športovom súboji alebo ich počínanie sledovať v role diváka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nastal deň, ktorý rozhýbe Košice