Namiesto trestov dostali Spišiačky mikulášske darčeky

So Šopronom budú Spišiačky bojovať nielen o dôležité body v stredoeurópskej lige, ale aj o návrat stratenej dôvery.
So Šopronom budú Spišiačky bojovať nielen o dôležité body v stredoeurópskej lige, ale aj o návrat stratenej dôvery. (Autor: jope)
Sportnet|7. dec 2013 o 00:00

V Šoprone chcú odčiniť zahanbujúcu domáci prehru. Vedenie malo pohovory s hráčkami.



SP. NOVÁ VES. Veľké sklamanie zavládlo v spišskonovoveskom ženskom basketbalovom družstve po zápase so Šamorínom. Po najhoršom výkone, odkedy je ženská súťaž na Spiši, prehrali zverenkyne trénera Dávida Demečka o dvadsať bodov 62:82.

Za ostatné dni sa v metropole poriadne ochladilo. Rovnako poriadne „zmrazení“ ostali fanúšikovia ženského basketbalu na Spiši. To, čo videli v súboji so Šamorínom, mrazí dodnes.

„Mali sme pohovory s hráčkami. S babami sme sa porozprávali a ony vedia, o čo hrajú. Niektoré sme upozornili na ich výkony, a že majú na viac. Rovnako aj my od nich očakávame viac. Všetko to musia napraviť hlavne v domácom zápase s Ružomberkom. V prípade priaznivého výsledku so Šamorínom sme mohli ísť do play–off z výborného tretieho miesta, tak sa to poriadne skomplikovalo,“ povedal generálny manažér Rücon Spišská Nová Ves Róbert Šimkuľák.

O žiadnych trestoch či pokutách nebola reč. To skôr na zabudnutie na „šamorínsku katastrofu“ bol na vylepšenie nálady mikulášsky štvrtkový tréning. Mikuláš v podobe primátora mesta Jána Volného rozdával darčeky. „Neviem, či sa aj mne ušlo, lebo po tieto dni som nebol v Spišskej. Možno aj to prispeje k nájdeniu dobrej formy a prídu opäť dobré výsledky,“ uviedol R. Šimkuľák.

Nový vietor

S ochladením na Spiš prišiel aj silný arktický vietor. Takýto by mal zaviať aj v kádri Spišiačok.

„Trénovať opäť začala Diana Beňušková, a tak verím, že ona prinesie do mužstva ten správny vietor, to správne osvieženie. Dlhodobejšie zdravotné problémy má Markéta Zatloukalová, ináč sú všetky hráčky pred víkendovým súbojom so Šopronom v poriadku. Po Šamoríne je len na dievčatách, aby opäť ukázali, že basketbal stále vedia hrať, a toto bol len jeden veľký výpadok,“ dodal tréner Spišiačok Dávid Demečko.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Namiesto trestov dostali Spišiačky mikulášske darčeky