Nalbandian chce finále Davis Cupu v rodnej Cordobe

SITA|27. sep 2008 o 11:23

Argentínsky tenista David Nalbandian si želá, aby sa finálový duel Davisovho pohára proti Španielsku hral v jeho rodnom meste Cordoba.

BUENOS AIRES. Argentínska tenisová asociácia (AAT) musí najneskôr do stredy vybrať miesto, kde sa v čase 21. - 23. novembra uskutoční rozuzlenie bojov o "šalátovú misu". V súčasnosti siedmy najlepší tenista na svete sa však dostáva do menšej kontroverzie s AAT, ktorá musí nájsť kompromis medzi želaním svojich reprezentantov a sponzorov. Splniť pritom musí podmienku Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), ktorá na finálový duel požaduje štadión s minimálnou kapacitou 12 000 miest. "Každý by chcel hrať finále vo svojom meste, prípadne provincii," vyhlásil Nalbandian.

Argentína zvyčajne nastupuje v domácich reprezentačných zápasoch na Parque Roca Stadium v Buenos Aires, kde minulý víkend zdolala v semifinále Rusko 3:2. AAT však uviedla, že finále odohrajú v hale na rýchlom povrchu, lebo Španielom práve toto vyhovuje najmenej. V minulosti sa na štadióne Orfeo v Cordobe už hrali tri veľké halové turnaje, pričom dvakrát na nich vyhral práve Nalbandina a raz jeho kolega z daviscupového tímu Agustin Calleri. Problémom však je, že hala má len kapacitu 9000 miest a bolo by potrebné pridať ešte 3000, aby spĺňala požiadavky ITF na minimálnu kapacitu.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Nalbandian chce finále Davis Cupu v rodnej Cordobe