Nádej odstrelila Gereková

Rastislav Hríbik|13. feb 2008 o 00:00

Najmladšia biatlonová disciplína Slovákom na biatlonovom šampionátev Östersunde nevyšla. Skončili na 14. priečke. Šanca na lepší výsledok umrela po druhom úseku.

ÖSTERSUND. Nemecká nadvláda trvá. Na vlaňajšom svetovom šampionáte získali päť zlatých, vo Švédsku si včera v pretekoch miešaných štafiet vyjazdili už tretiu.

Vyhrali suverénne. Na prvom kilometri viedla štartové pole naša Martina Halinárová, no Buchholzová odovzdávala Neunerovej už na čele.

Birnbacher s Greisom si potom zlato postrážili až do cieľa. Pre Nemecko je to premiérový titul z tejto disciplíny, predtým bralo zlato Rusko a naposledy Švédsko.

Slovensko v konkurencii 19 štafiet dúfalo v dobrý výsledok len do streľby 23–ročnej Janky Gerekovej. Na druhom úseku na stojke ani s tromi rezervnými nábojmi netrafila všetkých päť terčov a musela absolvovať dva trestné (150 m dlhé) okruhy. Z ôsmeho miesta Halinárovej po prvej odovzdávke sa naši prepadli na 14. priečku.

Muži strieľali skvele. Marek Matiaško potreboval na desať terčov len jeden rezervný náboj, finišman Pavol Hurajt dva, no vyššie už Slovensko neposunuli. Hoci Hurajt prehral vo finiši boj o trinástu priečku s Ukrajincom Ajdarovom o jedinú desatinu sekundy.

Slovensko sa tak v tejto disciplíne posúva nahor len pomaly. V premiére miešaných štafiet v Chanty–Mansijsku 2005 dobehlo šestnáste,vlani pätnáste, včera štrnáste.


Fakty MS

Miešané štafety (2x6 km ženy, 2x7,5 km muži): 1. Nemecko (Buchholzová, Neu­nerová, Birnbacher, Greis) 1:12.20,5 h (0 trestných okruhov + 6 dobíjaní), 2. Bielorusko +52,6 (0+4), 3. Rusko +1:02,9 min (1+9) ... 14. Slovensko (Halinárová, Gereková, Mar. Matiaško, Hurajt) +4:17,7 (2+9).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Nádej odstrelila Gereková