Nadala čaká Davis Cup, Djokovič má dva dni na rozmyslenie

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: TASR)
SITA|14. sep 2011 o 15:32

Úradujúci šampión US Open Novak Djokovič ešte stále neoznámil, či bude reprezentovať Srbsko v blížiacom sa zápase semifinále Davisovho pohára proti Argentíne.

CÓRDOBA. Poznačený únavou sa pripojil k tímu španielskych tenistov pre semifinálový zápas Davisovho pohára 2011 s Francúzskom zdolaný finalista US Open Rafael Nadal.

"Tri týždne som hral s maximálnym vypätím. Prirodzene, že sa cítim trochu unavený. Uvidíme, čo prinesú nasledujúce dni," povedal druhý hráč svetového rebríčka v stredu po prílete do Córdoby - dejiska duelu s Francúzmi.

Bez prehovárania

"Náš tím každopádne nestojí na jednom hráčovi. Sme štyria a kapitán možno usúdi, že niekto z mojich kolegov je lepšie pripravený ako ja," povedal Nadal, ktorého kapitán Albert Costa nominoval spolu s Davidom Ferrerom, Fernandom Verdascom a Felicianom Lópezom.

Do Córdoby Nadal pricestoval súkromným lietadlom priamo z New Yorku, a to napriek psychickej traume z ďalšej prehry s Novakom Djokovičom. "Pripomínam, že ma nemusel nik prehovárať, aby som reprezentoval svoju krajinu. Nerobil to starosta Córdoby ani nikto iný. Rozhodol som sa pred niekoľkými mesiacmi," dodal Malorčan.

Na antuke Plaza de Toros los Califas budú Francúzi čeliť v zložení Jo-Wilfried Tsonga, Gilles Simon, Richard Gasquet, Julien Benneteau a Michael Llodra, teda bez svojej jednotky Gaela Monfilsa, ktorý je zranený.

Pôjde o reprízu vlaňajšieho štvrťfinále z Clermont-Ferrand, kde domáci Francúzi zdolali Španielov 5:0 a napokon sa prebojovali až do finále, kde nestačili na Srbov. Tí tvoria druhú semifinálovú dvojicu s Argentínčanmi.

Djokovič má dva dni na rozhodnutie

Srbský tenista Novak Djokovič bude mať necelé dva dni na rozhodnutie, či sa predstaví vo farbách svojej krajiny v semifinále Davisovho pohára proti Argentíne. Obhajca bude hostiť svojho juhoamerického súpera v Belehrade, čerstvý víťaz US Open pricestuje do svojej domoviny v stredu večer, pričom prvé dvojhry sa začínajú už v piatok.

"Má dva dni na to, aby sa pripravil a uvidíme potom, ako sa mu bude dariť. Novak je zvyknutý na takýto režim, je to profesionál," konštatoval v súvislosti s otáznikmi okolo "Noleho" nehrajúci kapitán Srbov Bogdan Obradovič.

Djokovič má za sebou oslnivú sezónu, vyhral okrem Roland Garros všetky zvyšné grandslamové turnaje, pričom triumfoval na ďalších siedmich turnajoch okruhu ATP. Zápasovú bilanciu v sezóne má 64 výhier pri 2 prehrách.

"Ak by aj Nole nehral, Srbsko má silný tím. Hráči sa nemôžu dočkať, kedy na kurt vyletia. Novakove úspechy nám dodávajú veľa pozitívnej energie," reagoval ďalej Obradovič, ktorý nominoval na semifinále okrem Djokoviča Janka Tipsareviča, Viktora Troického a deblového veterána Nenada Zimonjiča.

Argentína sa predstaví s Juanom Martinom Del Potrom, Davidom Nalbandianom, Juanom Monacom a Juanom Ignaciom Chelom. "Bude to veľmi ťažké. Argentína má v skutočnosti silnejší tím, než je ranking jej hráčov," uviedol Tipsarevič.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadala čaká Davis Cup, Djokovič má dva dni na rozmyslenie