Na víťazstvo stačil Plavničanom jediný gól

Plavnica zvíťazila. Domáci v modrom mali po celý zápas hernú prevahu.
Plavnica zvíťazila. Domáci v modrom mali po celý zápas hernú prevahu. (Autor: rin)
Peter Rindoš|31. júl 2012 o 00:00

Plavničania zaznamenali v nedeľu víťazný vstup do sezóny. Nováčika piatej futbalovej ligy zo Zámutova v okrese Vranov zdolali najtesnejšie 1:0.

Dôležité tri body budú chcieť potvrdiť aj v druhom zápase, keď opäť na domácom trávniku privítajú Pakostov.

PLAVNICA. Síce jediný gól, no dôležité tri body znamenali pre domácich vydarený vstup do nanovo pomenovanej piatej ligy Sever.

Plavničania v zápase jasne dominovali, z množstva šancí dokázal vsietiť jediný gól kapitán Stano Hricko. Zrejme najsledovanejším hráčom FK Družstevník však bol navrátilec Ján Fröhlich.

„Predpokladal som, že Zámutov bude ťažký súper. Už pred zápasom som chlapcom v šatni povedal, že sa budú chcieť ako nováčik ukázať podobne, ako to dokázala pred rokom Plavnica. Myslím si, že naše víťazstvo je zaslúžené, aj keď možno niektorí diváci čakali viac gólov. Takéto víťazstvá sú však najťažšie a góly ešte určite prídu. Verím, že už v najbližšom zápase,“ povedal odchovanec Plavnice, ktorý sa do svojho materského klubu vrátil z poľského Noweho Sacza.

Na súpiske mali Plavničania 18 hráčov

Prítomnosť J. Fröhlicha bola na ihrisku citeľná. Na stopérskom poste bol neomylný, viackrát sa zapojil do ofenzívy najmä pri štandardných situáciách. Za výkon však chválil všetkých spoluhráčov.

„Každý poctivo bojoval a myslím, že naše výkony budú stúpať. Veľkým pozitívom je, že na hráčskej súpiske sme dnes mali až 18 hráčov, čo sa tu zrejme dávno nestalo. Ide aj o odchovancov klubu, ktorí tvoria budúcnosť futbalu,“ dodal skúsený stopér.

Okrem navrátilca J. Fröhlicha je v plavnickom klube novinkou pôsobenie Mariána Solotruka. Bývalý výborný hráč sedí na lavičke vo funkcii oficiálneho trénera.

Už túto nedeľu nastúpia Plavničania opäť pred svojimi divákmi. Ich súperom bude od 16.30 hodiny Ajax Pakostov. Ten v úvodnom kole pre nízky počet hráčov zápas v Dlhom Klčove nedohral. Pakostovčanov bolo menej ako sedem, pričom v tom čase prehrávali 2:0.

ico

Fakty

Plavnica – Zámutov 1:0 (0:0)

Gól: Hricko. Zostava FK

PLAVNICA: Beňo – Fröhlich, Kuľanda, Krajger, Kupec, Pavlišin Ján, Janič, Vandžura, Hricko, Pekár, Mariančik. Striedali: Dlugoš, Chovanec, Hutník.

rin

ico

Návrat na domácu pôdu mu chutil

Na ihrisku, kde začal futbalovo vyrastať, ho najprv privítal miestny hlásateľ, nasledovala reakcia v podobe potlesku divákov. Skúsený, 37-ročný Ján Fröhlich nastúpil v nedeľu za Plavnicu po dlhých rokoch.

Do materského klubu sa vrátil z poľskej druhej najvyššej súťaže, keď v Nowom Saczi mu dlhodobo patrila funkcia kapitána.

Rovnakú pozíciu zastával napríklad aj v inom poľskom klube z Belchatowa. Tam si dokonca ako kapitán zahral najvyššiu poľskú súťaž. Na Slovensku sú jeho najznámejším pôsobiskom Michalovce.

Ako svoj návrat na domáci trávnik vnímal samotný hráč? „Som rád, že som sa vrátil domov, ľudia ma srdečne privítali, za čo im ďakujem. Vďaka patrí aj chlapcom – spoluhráčom, ktorí ma v prvom zápase podržali. Atmosféra bola výborná,“ poznamenal k návratu J. Fröhlich.

rin

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na víťazstvo stačil Plavničanom jediný gól