Na tréningu dá osem z desiatich...

Sportnet|19. sep 2011 o 00:00

Zvuková kulisa východniarskeho derby MFK Košice - Tatran Prešov mala dobré grády. Ale aj malý háčik, lebo väčšina „materiálu“ by bola pri ďalšom spracovaní nepoužiteľná, a v zázname by ho museli „vypípať“, alebo zaradiť medzi televízne programy s hviezdič

kou. Obojstranné „prekáračky“ (ak ich nazveme veľmi slušne), najmä týkajúce sa oboch mestských staníc, boli totiž plné pikantností. Kto však nerozumel, atmosféra na čermeľskom štadióne sa mu musela páčiť...

KOŠICE. Samotní aktéri na zelenom ihrisku sa jej svojou kvalitou nevyrovnali, nebol to zápas, ktorý by bohatú históriu súbojov medzi vraňarmi a koňarmi nejako zásadne obohatil. Aj autor jediného gólu Erik Pačinda priznáva, že Košičania prvé víťazstvo na domácej pôde v tomto ligovom ročníku doslova vydreli.

„Ale aj sme si ho zaslúžili, lebo sme boli lepší.“ To je tiež pravda, pretože strelecká matematika hovorí jasne v prospech domáceho mužstva. Chybou bolo, že málo z tých striel mierilo na bránu, väčšinou to boli „tesnotky“ okolo nej. Ale všetka česť, že to Košičania tak často skúšali, Prešovčania boli v tomto smere dosť pasívni.

Do hláv im nevidí

Ich tréner Štefan Tarkovič vidí príčinu nemastného-neslaného výkonu v hlavách hráčov. „Do ktorých, bohužiaľ, nevidím... Preto nebudem obhajovať neobhájiteľné,“ komentoval vystúpenie Tatrana na pôde odvekého rivala. Tou hlavou mal zahrať aj Marián Farbák po centri Mikuláša Tótha, ale zvolil, celkom nepochopiteľne, ruku. Tak presvedčivo, že nik z jeho spoluhráčov nemal chuť protestovať, keď rozhodca Ježík napriahol rovnakú končatinu smerom k bielemu bodu. Pačinda si s penaltou poradil ako ostrieľaný kozák. Brankára Diviša poslal za trest do jedného kúta, a loptu upratal do druhého. „Strelca penált neurčujeme, ale Erik má vynikajúcu kopaciu techniku, tvrdú a presnú strelu, navyše, kopal jedenástky počas celej prípravy, tak sa k nej postavil on,“ chválil jeho počínanie tréner MFK Ladislav Šimčo.

„Nebol som určený, ale veril som si,“ vyhlásil po zápase momentálne najlepší strelec (s troma gólmi) žlto-modrých. „S Kamilom Kuzmom sme jedenástky skúšali, aj pred pohárovým zápasom s Dolným Kubínom. A môžem povedať, že na tréningu mi penalty idú, z desiatich premením takých osem...“ Ten pravý horný roh si nevybral náhodne. „Ale nebudeme prezrádzať brankárom, kde to kopem najradšej...“ usmieval sa šibalsky.

Čermeľ kliatby zbavený

Pačindov gól konečne odklial domáce ihrisko, ktoré bolo doteraz pre Košičanov mimoriadne macošské, doprialo im radosť z víťazstva až po štvrtom zápase. „Potrebovali sme spraviť reparát po vysokej prehre v Trenčíne a prvýkrát sa nám to po vedení 1:0 podarilo dotiahnuť aj do víťazného konca. Určite je to dôvod na lepšiu náladu,“ ktorá sa zračila aj na tvári trénera MFK Ladislava Šimča.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na tréningu dá osem z desiatich...