Na stoličku po Kozákovi zasadne zrejme Galko

Nový reprezentačný tandem? Hlavný tréner Ján Kozák (na snímke) a jeho asistent Štefan Tarkovič.
Nový reprezentačný tandem? Hlavný tréner Ján Kozák (na snímke) a jeho asistent Štefan Tarkovič. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|13. jún 2013 o 00:00

Prezident MFK Košice Blažej Podolák mohol iba uvažovať o tom, čo si počne v situácii, keď jeho corgoňligový tím ostane bez trénera.

Niekoľko hodín bolo všetko v hypotetickej rovine, Ján Kozák bol papierovo najhorúcejším kandidátom na stoličku trénera nášho národného mužstva. Takže aj prezident MFK Košice Blažej Podolák mohol iba uvažovať o tom, čo si počne v situácii, keď jeho corgoňligový tím ostane bez trénera.

KOŠICE. Veci však naberajú rýchly spád a manipulovať s pojmom hypotéza v tomto prípade už prakticky úplne stráca opodstatnenie.

Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik sa s Jánom Kozákom neformálne dohodol.

Už ide len o oficiálne požehnanie od výkonného výboru nášho strešného futbalového orgánu na jeho dnešnom mimoriadnom zasadnutí.

Nevidí žiadny problém

Tak, že je ruka v rukáve, to berie aj šéf košického klubu Blažej Podolák. Ale z toho, že musí hľadať nejaké náhradné trénerské riešenie, nie je vôbec vystresovaný.

„Poviem vám, zatiaľ o tom, že sa nám treba poobzerať po novom trénerovi, ani veľmi nerozmýšľam. Príprava A-mužstva prebieha podľa plánu pod vedením Jána Kozáka, ktorý tu má zmluvu do konca mesiaca. Pôjde s ním aj na herné sústredenie do Rakúska.“

A potom sa uvidí. Náš odhad je taký, že na post prvého trénera sa posunie doterajší Kozákov asistent Jaroslav Galko... Je správny?

„S veľkou pravdepodobnosťou áno, asi to vyriešime takto. Lebo narýchlo zohnať nejakú náhradu za trénera Kozáka zvonku sa nedá. Toto je pre nás asi najoptimálnejšie riešenie. Galko má potrebnú licenciu, aj platnú zmluvu u nás, nie je to nejaké mladé trénerské ucho, má skúsenosti, mužstvo pozná, takže v tom nevidím žiadny problém. A určite vyriešime aj otázku jeho asistenta.“

Kozák hlavný, asistent Tarkovič?

A čo by Blažej Podolák zaželal na rozlúčku Jánovi Kozákovi? „Aby mal šťastie pri žrebovaní ďalšej kvalifikácie, aby jeho mužstvu vytiahli dobrých súperov, lebo aj toto je veľmi dôležité.“

Aj keď, úprimne povedané, ani v tejto kvalifikácii sme sa na súperov vôbec nemohli sťažovať. „No veď práve...“ uškrnul sa prezident MFK Košice.

O Kozákovu životnosť pri reprezentácii vôbec nemá obavy. „Toho sa naozaj vôbec neobávam. Som presvedčený, že Ján Kozák dokončí celý kontrakt so Slovenským futbalovým zväzom a reprezentačné mužstvo dokáže aj pozdvihnúť, neobávam sa toho, žeby to nezvládol. Teraz, v prvej fáze, pôjde o to, aby sa pri mužstve trošku oťukal, aby s ním so cťou dohral prebiehajúcu kvalifikáciu, a potom ho pripravil na novú.“

Dnes bude zrejme známe aj meno Kozákovho asistenta trénera. Zrejme ním bude 40-ročný Prešovčan Štefan Tarkovič, ktorý v sezóne 2010/2011 viedol MFK Košice a v tomto ročníku Corgoň ligy nastúpil po Holanďanovi Adelaarovi na post hlavného trénera v MŠK Žilina.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na stoličku po Kozákovi zasadne zrejme Galko