Na Nou Campe sa zrodila bezgólová remíza

Lionel Messi z FC Barcelona (vpravo) v súboji o loptu s Alexom z londýnskej Chelsea.
Lionel Messi z FC Barcelona (vpravo) v súboji o loptu s Alexom z londýnskej Chelsea. (Autor: SITA/AP)
TASR|28. apr 2009 o 22:38

Futbalisti FC Barcelona remizovali v úvodnom semifinále prestížnej Ligy majstrov s Chelsea Londýn 0:0.

BARCELONA. Futbalisti FC Barcelona remizovali v úvodnom semifinále prestížnej Ligy majstrov 2008/2009 s Chelsea Londýn 0:0. Domáci počas celého zápasu územnú prevahu, v útoku však boli bezzubí.

Na súpiske Chelsea na zápas s Barcelonou figuroval aj talentovaný slovenský reprezentant Miroslav Stoch, no na ihrisko sa nedostal. Odveta je na programe 7. mája na Stamford Bridge.

Diváci na zaplnenom Nou Campe videli v prvom polčase iba málo vzruchu, bol to taktický boj. Domáci síce mali viac z hry, no nedokázali sa presadiť dobre organizovanej obrane Blues a centre do šestnástky nenachádzali adresáta. Messi s Xavim to skúšali strelami z diaľky, mierili však vysoko nad.

Spokojnejšia je Chelsea

Po prihrávke Iniestu sa dostal do dobrej pozície Thierry Henry, no jeho strelu brankár Čech vyrazil. Najväčšia šanca úvodného dejstva sa zrodila v 39. minúte. Po hrúbke mexického obrancu Marqueza sa ocitol sám pred Valdesom útočník Pobrežia Slonoviny Didier Drogba, ani na dvakrát však neprekonal brankára Barcelony.

Úvod druhého polčasu poznačilo nepríjemné svalové zranenie Marqueza, ktorého vystriedal dlhoročný kapitán Barcy Carles Puyol, ošetrovať museli v priebehu niekoľkých minút aj Henryho a Alvesa. Domáci sa naďalej nevedeli dostať ku svojej kombinačnej hre, na kanoniera Messiho si dávala obrana Chelsea pozor.

Fotogalériu zo semifinálového stretnutia nájdete na futbal.sme.sk.

V 61. minúte sa na rohu šestnástky dobre uvoľnil Alves, Čech bol však pozorný. Ďalšia strela brazílskeho brazílskeho reprezentačného obrancu z priameho kopu minula cieľ, no v 69. minúte mala Barcelona blízko k vedúcemu gólu.

Samuel Eto'o sa šikovnou zasekávačkou zbavil Alexa, Čech však ukázal skvelý reflex. Oživenie priniesil v závere striedajúci hráči Bojan a Hleb. Bieloruský stredopoliar mohol v druhej minúte nadstaveného času rozhodnúť o víťazstve Barcelony, stroskotal však na Čechovi.

FC Barcelona - Chelsea Londýn 0:0

Rozhodca: Stark (Nem.), ŽK: Touré - Alex, Ballack, 96.000 divákov

Barcelona: Valdes - Alves, Piqué, Marquez (51. Puyol), Abidal - Xavi, Touré, Iniesta - Messi, Eto'o (82. Bojan), Henry (87. Hleb).

Chelsea: Čech - Ivanovič, Terry, Alex, Bosingwa - Essien, Mikel - Ballack (90.+5 Anelka), Lampard (71. Belletti), Malouda - Drogba.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Na Nou Campe sa zrodila bezgólová remíza