Na krste publikácie 110 rokov trenčianskeho futbalu bol aj Masný

Nová publikácia rozhodne poteší každého fanúšika trenčianskeho futbalu.
Nová publikácia rozhodne poteší každého fanúšika trenčianskeho futbalu. (Autor: TASR)
TASR|21. apr 2016 o 18:37

Unikátnu, viac ako 500-stranovú knihu pokrstili v stredu vo Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne.

TRENČÍN. Esenciu najpopulárnejšej kolektívnej hry, defilé generácií, pozadie víťazstiev i malých športových tragédií futbalu v Trenčíne v kombinácii so silou priateľstva a radosti z pohybu minulých desaťročí prináša publikácia 110 rokov trenčianskeho futbalu.

Unikátnu, viac ako 500-stranovú knihu pokrstili v stredu vo Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne pomiešanou umelou a živou trávou z troch trenčianskych ihrísk.

Ako TASR informovala Veronika Rezáková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), krstín knižnej podoby histórie trenčianskeho futbalu sa zúčastnila aj žijúca futbalová legenda, strieborný olympionik z Tokia 1964 Vojtech Masný.

Vznik publikácie podporil TSK financiami zo svojho dotačného programu.

"Som veľmi rád, že kniha vychádza práve v roku, keď je futbalový klub AS Trenčín majstrom slovenskej ligy a má našliapnuté na obhajobu titulu. Knižke chcem popriať, aby neležala na poličke, ale bola medzi ľuďmi. Aby ju čítala nielen laická, ale aj odborná verejnosť, všetci futbalisti a športovci a bola pre nich motiváciou," uviedol riaditeľ Úradu TSK Juraj Gerlici.

Spísať plnenie trenčianskych futbalových snov sa podujal autorský kolektív pozostávajúci zo zostavovateľa Jozefa Hankociho a členov Petra Martináka, Romana Mazáka a Martina Galajdu.

Trenčiansky klub prešiel počas celej svojej histórie, tak ako prakticky každý klub, vzostupmi aj pádmi.
Trenčiansky klub prešiel počas celej svojej histórie, tak ako prakticky každý klub, vzostupmi aj pádmi. (Autor: facebook, AS Trenčín)

Kniha zhromažďuje množstvo cenných a dosiaľ nepublikovaných historických prameňov vrátane fotografií, článkov, listín, spomienok a míľnikov.

"Takáto ucelená knižka, výslnie trenčianskeho futbalu, vychádza po 51 rokoch. Myslím si, že sa nám túto dlhú dobu podarilo s autorským kolektívom podchytiť. V knižke spájame všetky trenčianske kluby, a tým aj rozširujeme futbalovú rodinu," skonštatoval Hankoci.

Podľa generálneho manažéra futbalového klubu AS Trenčín Róberta Rybníčka je publikácia počas krátkej doby, čo je pri klube, jedným z najväčších ocenení, ktoré klub mohol dosiahnuť.

"Samozrejme, jedna vec sú trofeje, ktoré sú pre ľudí a fanúšikov fantastickým ocenením, druhá vec je táto knižka. Sme radi, že ju takýmto spôsobom uvádzame do života a do galérie futbalového klubu AS Trenčín," uviedol Rybníček.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na krste publikácie 110 rokov trenčianskeho futbalu bol aj Masný