Na Jahodnej padol traťový rekord

Jozef Béreš jun. V nedeľu bol najrýchlejším Slovákom.
Jozef Béreš jun. V nedeľu bol najrýchlejším Slovákom. (Autor: Zdenka Tamášová)
Sportnet|12. jún 2012 o 00:00

Na kopci Jahodná pri Košiciach dominovali zahraniční jazdci Václav Janík a Tomasz Nagorski. Padol aj traťový rekord.



KOŠICE. Počas víkendu sa na Jahodnej pri Košiciach stretli nadšenci pretekov automobilov do vrchu, aby tu absolvovali ďalšie podujatie zo svojho tohtoročného kalendára. Tým sa stal v poradí štvrtý ročník Moris Cup Jahodná zaradený okrem majstrovstiev Slovenska, majstrovstiev Poľska a Národného pohára aj do dvoch dôležitých seriálov - FIA International Hill Climb Challenge a FIA European Hill Climb Cup.

Najrýchlejším jazdcom, ktorý počas víkendu dokonca dvakrát pokoril traťový rekord, bol Čech Václav Janík. Na formulovom špeciáli Lola B02/50 nedal svojim súperom šancu a aj napriek občasným dažďovým prehánkam sa stal absolútnym víťazom druhého dňa. „Prišli sme si zapretekať na peknú trať a sme radi, že sme vyhrali. Prekonanie traťového rekordu nebolo až takým problémom, myslím si, že by som to zajazdil aj lepšie, určite som mal ešte rezervy,“ povedal víťaz, ktorý obsadil zároveň aj prvé miesto vo FIA International Hill Climb Challenge. FIA – Európsky pohár prevzal do svojich rúk sobotňajší víťaz pretekov, Poliak Tomasz Nagorski jazdiaci na Subaru Impreza WRX. Ten si za prvé miesto v našom i poľskom šampionáte, ktoré získal po oba dni, prevzal od organizátorov aj Putovný pohár tohto podujatia.

Najrýchlejšími Slovákmi na kopci Jahodná sa stali Igor Drotár a Jozef Béreš jun. Zatiaľ, čo Drotárovi vyšiel prvý súťažný deň, Béreš sa lepšie popasoval s tým druhým. Napriek tomu, že štartoval na otcovom Audi Quattro, tak svojim súperom ukázal, že je naozaj majstrom volantu. V Národnom pohári sa tešili Peter Florek a Ján Barica.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na Jahodnej padol traťový rekord