MS v Katare kritizujú nezainteresovaní, tvrdí šéf FIFA Blatter

Sepp Blatter tvrdí, že MS 2022 budú v Katare.
Sepp Blatter tvrdí, že MS 2022 budú v Katare. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. dec 2014 o 09:51

Sepp Blatter vystúpil pri príležitosti osláv 60. výročia Ázijskej futbalovej konfederácie v Manile.

MANILA. Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter opäť uistil členov Ázijskej futbalovej konfederácie (AFC), že majstrovstvá sveta v roku 2022 bude hostiť Katar.

Podľa agentúry AP tak opäť reagoval na kritiku spojenú s udelením práva organizovať futbalový sviatok tejto krajine.

"Verte mi. Kto stále toto všetko rozpráva? Tí, ktorí nie sú naozaj zainteresovaní vo futbale. Majstrovstvá sveta v roku 2022 budú v Katare," povedal prvý muž svetového futbalu na vystúpení pred delegátmi pri príležitosti osláv 60. výročia AFC vo filipínskej Manile.

Kauza korupcie pri pridelení MS 2018 Rusku, resp. MS 2022 Kataru neustále rezonuje vo svetovom futbale.

Okolnosti sprevádzajúce hlasovanie výkonného výboru FIFA z decembra 2010 vyšetroval americký prokurátor Michael Garcia, ale nemecký sudca Joachim Eckert na základe jeho správy konštatoval, že neprišlo k takým zásadným skutočnostiam, ktoré by spochybňovali právoplatnosť výberu.

Neeticky vraj konali iba jednotlivci, proti ktorým už FIFA podala trestné oznámenie na švajčiarskych úradoch. Garcia sa však ako šéf vyšetrovacej komory etickej komisie FIFA odvolal proti rozhodnutiu svojho kolegu Eckerta, ktorý riadi súdnu komoru.

Podľa viacerých kritikov je za situáciu zodpovedný aj Blatter. Napríklad prezident dvoch najvyšších nemeckých futbalových súťaží Reinhard Rauball ho vyzval, aby prevzal zodpovednosť a odstúpil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS v Katare kritizujú nezainteresovaní, tvrdí šéf FIFA Blatter