Možno opráši nejaké staré kontakty v zahraničí

V bráne VSS. Marián Kello zasahuje v ligovom zápase s Bardejovom v Čermeli.
V bráne VSS. Marián Kello zasahuje v ligovom zápase s Bardejovom v Čermeli. (Autor: Judita Čermáková)
Bohuslav Matia|7. sep 2016 o 00:00

Marián Kello by sa ešte rád objavil v bráne VSS Košice.

KOŠICE. Tridsaťštyriročný rodák z Gelnice, odchovanec 1. FC Košice, si počas niektorých jarných zápasov ešte sadol na lavičku VSS aspoň symbolicky, lebo nebol fit, aby kryl chrbát Matúšovi Ružinskému, keby sa vyskytol nejaký problém.

V novej sezóne však skúseného gólmana neregistrujeme už ani v úlohe náhradníka...

Je optimista

„K 31. júlu sa mi skončila zmluva s VSS, takže momentálne som voľný hráč, 22. júna som absolvoval operáciu ramena a odvtedy sa liečim. Stále prebieha rehabilitácia, ale ide to veľmi pomaly. Behám po doktoroch, a aj teraz ste ma zastihli v Šaci...“ dozvedeli sme sa od trojnásobného slovenského reprezentanta, že operácia mu veľmi nepomohla.

„Nie je to v poriadku, lebo stále mám bolesti. Napriek pesimistickým vyhliadkam sa snažím byť optimista a pevne verím, že to ešte pôjde, že sa dám natoľko do poriadku, že budem môcť ešte chytať. Len či bude niekde záujem... Vo VSS sa k tomu postavili tak, že čakajú, kedy sa vyliečim...“

Vedel by robiť oboje

V zime vedenie VSS avizovalo, že s Kellom rátajú perspektívne aj na nejakú trénerskú pozíciu, keď definitívne zavesí brankárske rukavice na klinec.

„Keby však bolo zdravie, rád by som ešte niekde chytal. Mám niečo vo vrecku, nejaké staré kontakty v zahraničí, s klubmi, kde by som sa v prípade môjho dobrého zdravotného stavu mohol pobaviť o hráčskej zmluve, ale láka ma aj trénerstvo, ktoré mám vyštudované. Hráčska kariéra a trénerstvo sú úzko späté, takže s tým prechodom by nebol problém, ale najradšej by som ešte vykonával obidve činnosti, ak to bude možné,“ rád by si Marián Kello, ktorý má bohaté skúsenosti aj zo škótskej ligy (štyri sezóny stál v bráne klubu Heart of Midlothian) svoju hráčsku kariéru ešte predĺžil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Možno opráši nejaké staré kontakty v zahraničí