Mladí futbalisti sú v osemfinále, podľa Moravčíka môžu bojovať o medailu

Slovenská sedemnástka na tréningu v Spojených arabských emirátoch.
Slovenská sedemnástka na tréningu v Spojených arabských emirátoch. (Autor: TASR)
Vojtech Jurkovič|25. okt 2013 o 20:26

Slovenská futbalová sedemnástka sa chystá na utorňajšie osemfinále proti Uruguaju.

BRATISLAV, ABÚ ZABÍ. Futbalová reprezentácia po postupe zo štvorčlennej základnej A-skupiny pokračuje vo vyraďovacej fáze šampionátu v Spojených arabských emirátoch.

V utorok o 14.00 nášho času nastúpi na osemfinále proti víťazovi základnej B-skupiny Uruguaju v Rash Al Khaimah.

„Ani to nemusí byť náš posledný zápas. Okrem vysoko vyčnievajúcej Brazílie sú ostatné mužstvá pomerne vyrovnané, každý môže vo vyraďovacej časti zdolať každého,“ tvrdí bývalý reprezentant Ľubomír Moravčík, ktorý naživo sledoval slovenskú sedemnástku v Emirátoch.

Brazília vyčnieva

Osemfinále
Dvojice:
28. októbra:

Honduras - Uzbekistan

Japonsko - Švédsko

Brazília - Rusko

Taliansko - Mexiko

29. októbra:

Argentína - Tunisko

Maroko - Pobrežie Slonoviny

Uruguaj - Slovensko

Nigéria - Irán

„Dôležité bolo, že výkonnosť tímu trénera Laca Pecka sa každým zápasom zvyšovala. Tiež platí, že sme hrali toľko, čo nám dovolil súper, hlavne s Brazíliou, no v poslednom súboji s domácimi emirátmi sa mužstvo zlepšilo kombinačne.“

Moravčíka, ktorý je zároveň hráčskym agentom nášho najlepšieho strelca Tomáša Vestenického, zaujali aj výkony obrancu Šimona Kupca a stredopoliarov Lukáša Haraslína a Nikolasa Špaleka, ktorý má dokonca iba šestnásť rokov.

„Máme pomerne vyrovnaný tím. Nechcem len lacno strieľať do vzduchu, ale naša sedemnástka sa pokojne môže dostať ďalej a bojovať o medailu. Všetko bude záležať na aktuálnej forme a šťastí. Základné futbalové kvality na to máme,“ motivuje Moravčík.

Tréner Ladislav Pecko sa vrátil k výhre nad Emirátmi. „Kráčali sme za víťazstvom, mali sme dosť šancí. Vylúčenie v prvom polčase nás trošku pribrzdilo, ale chlapci zápas zvládli tak, ako sme si to predstavovali,“ uviedol Pecko pre zväzovú stránku.

V príprave sme vyhrali

„Tréning sme mali v piatok popoludní. V sobotu uvidíme, ako bude prebiehať presťahovanie a potom už bude prebiehať normálna príprava,“ dodal Pecko.

Stredopoliar juniorského tímu Juventus Turín Jakub Hromada je kapitánom Slovenska. „Teraz je najdôležitejšie, aby sme si čo najlepšie oddýchli po troch ťažkých zápasoch a pripravili sa hlavne po fyzickej stránke.“

V poslednom prípravnom zápase pred šampionátom dokázali naši Uruguajčanov zdolať v Dubaji 2:1.

„Bude to rozdielny zápas ako v príprave. Môže to byť náš posledný duel na majstrovstvách a zároveň aj postupujúci, a tak k nemu určite pristúpime. Vieme, čo nás čaká, bude to nesmierne náročný zápas. Už sa ho nevieme dočkať,“ dodal Hromada.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladí futbalisti sú v osemfinále, podľa Moravčíka môžu bojovať o medailu