Miňovce získali na majstrovstvách Slovenska historicky štyri medaily

Sportnet|13. mar 2012 o 00:00

OŠK Miňovce pokračujú v nastúpenom trende z minulých sezón, čo E. Jurková s M. Adámekovou potvrdili aj na majstrovstvách Slovenska v stolnom tenise mužov a žien.



MIŇOVCE. Historickým úspechom sa pre Obecný športový klub Miňovce skončili Majstrovstvá Slovenska v stolnom tenise mužov a žien v Senci. OŠK reprezentovali Eva Jurková a Martina Adámeková, ktoré spolu získali sadu dvoch strieborných a dvoch bronzových medailí.

Superforma E. Jurkovej

V dvojhre žien postúpila E. Jurková do semifinále, kde sa stretla so svojou bývalou klubovou kolegyňou Soňou Hudecovou, ktorej podľahla 2:4 a v konečnom účtovaní získala bronz.

Dve finálové účasti si však mladá talentovaná stolná tenistka pripísala na konto v štvorhre s L. Truksovou a v zmiešanej štvorhre s R. Rezetkom, s ktorým vo štvrťfinále prehrávali v piatom sete s párom Truksová – Iláš 7:10, no nakoniec nepriaznivý vývoj otočili a postúpili až do finále.

„Keďže Eva mala pred majstrovstvami veľmi dobrú formu, verili sme, že v Senci by mohla uspieť a som rád, že naše spoločné očakávania premenila na zisk troch medailí. Pri troške šťastia sa mohla vo všetkých troch kategóriách prebojovať do finále, ale v dvojhre ju v dramatickom stretnutí zastavila S. Hudecová. V štvorhre žien a v zmiešanej štvorhre narazila vo finále na B. Balážovú, ktorá je slovenskou jednotkou a svoju dominanciu potvrdila aj na tomto šampionáte, keď získala všetky tri tituly,“ hodnotil manažér OŠK Miňovce Ladislav Jurko.

O superligové víťazstvo

Hráčky OŠK si od súťažného tenisu veľmi neoddýchnu, lebo v tomto týždni ich čaká mimoriadne náročný program - v utorok sa v Superlige predstavia v Topoľčanoch, v sobotu privítajú Pov. Bystricu a v nedeľu sa opäť predstavia doma v Superlige proti rakúskemu Linzu.

„Keďže doma sme nehrali dlhší čas, rád by som pozval všetkých fanúšikov na stretnutia s Pov. Bystricou a Linzom. Verím, že aj s ich pomocou sa nám konečne podarí získať v Superlige prvé víťazstvo, ktoré by si dievčatá za svoj prístup naozaj zaslúžili,“ dodal L. Jurko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Miňovce získali na majstrovstvách Slovenska historicky štyri medaily