Minčíkovej dilema: Košice alebo cudzina?

Možno odíde. Jana Minčíková svoju budúcnosť ešte zvažuje.
Možno odíde. Jana Minčíková svoju budúcnosť ešte zvažuje. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|4. júl 2009 o 00:00

Slovenské basketbalové reprezentantky do 20 rokov vstúpia v pondelok do bojov majstrovstiev Európy B-divízie svojej vekovej kategórie v Macedónsku. V kádri aj s rozohrávačkou Janou Minčíkovou, ktorá v uplynulej sezóne obliekala dres košickej Maximy Broker

. Či ho na seba natiahne aj v nadchádzajúcom ročníku, však ešte nie je jasné.

KOŠICE. Slovenky čaká v základnej skupine Macedónsko, Izrael, Holandsko a Rumunsko. Pri predpokladanom postupe do semifinále ich bude čakať rozhodujúci duel, pretože do A-divízie postupujú obaja finalisti.

Vlani stroskotali

"Nemôžeme už teraz myslieť na semifinále. Najprv sa doň musíme dostať, ísť od zápasu k zápasu," prízvukuje J. Minčíková, ktorá by mala patriť ku kľúčovým hráčkam. Bola pri tom, keď vlani táto kategória o postup bojovala neúspešne. V semifinále vtedy Slovenky podľahli Poľkám 41:60. "Stroskotali sme v najdôležitejšom zápase. Pod košom nás 'rozobrali', dosť nás to položilo. Myslím si však, že tento rok máme oveľa väčšiu šancu postúpiť. Budeme sa snažiť, aby si dievčatá, ktoré do tejto vekovej kategórie prídu po nás, mohli zahrať A-divíziu."

Chce najmä hrať

Jana Minčíková bude na šampionáte bojovať možno aj o nové angažmán. Zatiaľ je totiž veľmi otázne, či bude pokračovať v majstrovskej Maxime Broker. "Nič nie je isté, zmluvu s Maximou podpísanú ešte nemám. Stále sme v rokovaní, ale mám aj nejaké iné ponuky, ktoré stále zvažujem. Uvedomujem si totiž konkurenciu v Maxime, kde sú na rozohrávačskom poste dve reprezentantky (Jalčová a Čarnoká - pozn. aut.) a ja chcem najmä hrať. Myslím si, že len tak môže moja kvalita stúpať. Zvažujem teda, čo bude pre mňa najlepšie." Na jednej strane, je cťou pôsobiť v euroligovom klube, ale zároveň si košická odchovankyňa uvedomuje, že má už 20 rokov a to je vek, keď potrebuje na ihrisku tráviť viac času, aby naberala rutinu aj v kľúčových fázach zápasov. "Presne tak. To je dôvod, prečo ešte rozmýšľam. Ešte sa budem určite rozprávať s generálnym manažérom Maximy a uvidím."

Ak preč, tak za hranice

Každopádne, do iného slovenského klubu táto dirigentka hry odísť nemieni. "Určite nie. Ak by som ostala na Slovensku, tak jedine v Maxime Broker. Ďalšie ponuky, ktoré mám, sú zo zahraničia," prezradila Minčíková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Minčíkovej dilema: Košice alebo cudzina?