Miklík ďakoval Kristekovi

Sportnet|15. mar 2011 o 00:00

Dve víťazstvá a skóre 14:1, taká je bilancia košických hokejistov po dvoch domácich vystúpeniach v semifinálovej partii s Trenčínom. Na včerajšej výhre 5:0 v Steel Aréne sa dvoma gólmi podieľal útočník Michel Miklík.



KOŠICE. V tomto ročníku extraligy sa Michelovi Miklíkovi strelecky darí. Svoje štatistiky v druhom semifinálovom stretnutí s Duklou vylepšil o dva presné zásahy. Ten prvý prišiel v polovici piatej minúty, keď dostal svoj tím do vedenia a Miklík mal aj posledné slovo v zápase, keď v 58. min. upravil na 5:0.

"Sme spokojní s dvoma zvládnutými domácimi zápasmi. Naším cieľom bolo zvíťaziť, bola to naša povinnosť," rozhovoril sa dvojgólový Miklík. "Celé mužstvo šliapalo tak v prvom, ako aj v druhom stretnutí od brankára až po posledného hráča."

Potvrdiť rolu favorita

Trenčín toho v Steel Aréne veľa neukázal. V defenzíve robil pod tlakom chyby a v útoku nebol ani zďaleka taký nebezpečný ako vo štvrťfinálovej sérii so Slovanom.

"Začiatky zápasov boli vyrovnané, ale stretnutie sa lámalo na góloch. V domácom prostredí sme boli favoritom a túto rolu sme chceli potvrdiť," uviedol Michel, ktorý v uplynulej sezóne pôsobil v Trenčíne.

"Hrať proti Dukle, to je pre mňa motivácia navyše. V Trenčíne poznám skoro všetkých hráčov," povedal útočník, ktorý bol už po druhom víťazstve mysľou pri treťom stretnutí na súperovom ľade.

"Čaká nás tretí zápas, povedal by som, že je to posledná súperova šanca a urobí všetko pre to, aby na domácom ľade uspel. Trenčania sa budú spoliehať na domácich divákov a vynasnažia sa na vlastnom ľade vyhrať. No podstatné nie sú výkony súpera, ale tie naše. Dôležité je, aby boli také isté ako v prvých dvoch zápasoch."

Miklík hýri v play-off aktivitou, bojuje, tlačí sa do koncovky. Včera mu bolo súdené dvakrát, v závere stretnutia po milimetrovej prihrávky Kristeka mohol do prázdnej bránky pokojne zakončovať aj so zavretými očami.

"Jardo Kristek ma našiel vynikajúco, toto už fakt nebol problém zakončiť. Predo mnou bola v podstate odkrytá bránka Trenčína. Musím Jardovi poďakovať," pousmial sa druhý najlepší strelec košického mužstva.

Trenčania to majú zložité, lebo v koncovke sa presadzujú všetky formácie majstra. Nemôžu sa tak sústrediť na ubránenie jednej či dvoch. "Máme kvalitných útočníkov a každý jeden vie dať gól. Aj v tom je naša sila. U nás to nestojí na jednom - dvoch hráčoch."

V presilovkách päť gólov

V prvých dvoch semifinálových dueloch dali oceliari v početnej výhode až 5 gólov. Michela to potešilo, no jedným dychom k tomu dodal: "Stále však nemôžeme byť spokojní, lebo tie presilovky nie sú optimálne. Konečne sme z nich dali nejaké góly, ale na tých presilovkách musíme stále pracovať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Miklík ďakoval Kristekovi