Michalovskí futbalisti si zo Zlatých Moraviec vezú jeden bod

Momentka zo zápasu.
Momentka zo zápasu. (Autor: huste.sk)
TASR|21. apr 2018 o 19:21

Po polčase prehrávali o dva góly, v druhom dokázali vyrovnať.

ZLATÉ MORAVCE. Od úvodnej minúty sa hral obojstranne otvorený a ofenzívny futbal. Gólový účet otvoril už v 3. minúte stretnutia Ewerton, ktorý využil nedorozumenie v obrane hostí a povedľa vybiehajúceho Bieszczada namieril presne do pravého dolného rohu.

V 14. minúte sa zastreľoval Orávik, ktorého prudkú strelu brankár hostí vytesnil na roh.

V 20. minúte pohrozili aj hostia. Kurminowski vyzvŕtal dvoch domácich bekov, ale zoči-voči Kováčovi namieril iba do neho. Už po pár sekundách opäť čaroval Kováč, keď Kurminowského hlavičku z dvoch metrov stihol kryť.

Skóre sa opäť zmenilo v 23. minúte. Spoza šestnástky napriahol Orávik a jeho strela skončila v sieti - 2:0. Po polhodine hry hlavičkoval Harba z troch metrov nad a v 36. minúte sa Bartolomeu rútil sám na bránku, ale z ideálnej pozície trestuhodne prestrelil.

V závere prvého polčasu ešte Pleva našiel Horníka, ten však sám pred Bieszczadom trafil iba jeho nohy.

Dokázali vyrovnať

Do druhého polčasu Zemplínčania pridali jeden rýchlostný stupeň a domáca obrana mala čo robiť.

V 52. minúte rozohral Žofčák štandardnú situáciu, lopta sa dostala k Antonovovi a ten prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 2:1. Sústavný tlak hostí priniesol ovocie v 72. minúte.

Žofčák priťukol zo štandardnej situácie loptu Kavkovi a ten strelou z 25 metrov prekvapil Kováča - 2:2.

V hektickom závere Pintér po rohu Orávika namieril iba do brvna, odrazenú loptu ani z dvoch metrov Harba nevedel poslať do siete.

V 90. minúte Plevovu gólovú strelu vyrazil Bieszczad. Po stretnutí diametrálne odlišných polčasov sa body rozdelili.

Štatistika

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (2:0)

Góly: 6. Ewerton, 23. Orávik - 52. Antonov, 72. Kavka. Rozhodovali: Kráľovič - Lieskovský, Poláček, ŽK: Pitér (Zlaté Moravce), 562 divákov.

Zlaté Moravce-Vráble: Kováč - Horník, Pintér, Nikolič (46. Kotula), Chren - Pleva - Orávik, Harba, Bartolomeu (65. Bariš), Ewerton - Urgela (73. Šašinka)

Michalovce: Bieszczad - Žofčák, Kavka, Mancilla, Šumejko (46. Kovaľ) - Bednár - Jankauskas, Antonov, Niši, Kolesár (46. Sulley) - Kurminowski

šedého boxu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovskí futbalisti si zo Zlatých Moraviec vezú jeden bod