Michalovce začínajú zostra, hostia Slovan

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Róbert Andrejov|17. feb 2018 o 00:00

Počas víkendu sa rozprúdia jarné boje vo futbalovej Fortuna lige.

MICHALOVCE. Počas víkendu sa rozprúdia jarné boje vo futbalovej Fortuna lige. Michalovský MFK Zemplín v nedeľu o 14. hod. hostí bratislavský Slovan.

Mužstvo Michaloviec zimovalo na deviatej priečke tabuľky.

Na úvod musia žlto-modrí odohrať ešte zvyšné tri súboje základnej časti a to proti nesmierne náročným protivníkom – doma s bratislavským Slovanom, v Dunajskej Strede a doma so Žilinou.

Potom príde na rad 10-kolová nadstavba. Ak sa nestane zázrak, Zemplínčania budú účinkovať v skupine o udržanie.

Káder Zemplínčanov v zime opustili Božok, Grič, Kushta a Sviarchynski. Do tímu prišli Dawid Kurminowski (Lech Poznaň, hosť.), Róbert Kovaľ (Dukla Praha, hosť.), Tsubasa Nishi (Legia Varšava, hosť.), Eligijus Jankauskas (Žilina, hosť.) Matúš Begala (z dorastu).

„Mladík Kurminowski môže nastupovať aj za dorast. V príprave dal tri góly a ukazoval sa vo veľmi dobrom svetle. Vie dať gól a rozhodnúť zápas. Japonec Nishi sa k nám pripojil počas sústredenia a je vidieť, že futbal hrať vie. Sledovali sme ho už dlhšie, je to skúsený hráč, ktorý je použiteľný na poste defenzívneho stredopoliara aj na ofenzívnejšom poste. Ďalší novic je perspektívny Jankauskas, ktorý má návyky z herného systému zo Žiliny, čo je dobré, lebo aj my sa snažíme forsírovať podobný štýl. Kovaľ v prípravnom zápase došliapol tak nešťastne, že si roztrhol väzy v členku. Aktuálne má nohu v sadre a mimo hry bude minimálne šesť týždňov,“ zreferoval tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

Jeho tím na úvod privíta posilnený Slovan.

„Začíname so Slovanom, ktorý sa v zime poriadne posilnil. Zápas sa však rozhoduje na ihrisku. Terén možno nebude až tak vyhovovať belasým, to by mohla byť naša výhoda,“ dodal Šoltis.

Druhý zástupca východu vo Fortuna lige Prešov hrá na úvod v nedeľu (tiež o 14. hod.) v Poprade proti Podbrezovej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovce začínajú zostra, hostia Slovan