Michalovských futbalistov opäť trápia zranenia

Tomáš Sedlák. Nový michalovský kapitán.
Tomáš Sedlák. Nový michalovský kapitán. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|17. sep 2016 o 00:00

V Trnave nastúpia bez Sedláka a Pereza, musia znovu nanovo vyskladať obranu.

MICHALOVCE. V pondelok to bude presne rok, čo michalovskí futbalisti šokovali víťazstvom 1:0 na trnavskej pôde, ktoré zariadil Stanislav Danko.

Domácemu Spartaku vtedy pripravili vôbec prvú prehru v novučičkej City aréne. V sobotu sa vrátia na miesto činu s túžbou zopakovať senzačný triumf.

Ľahké to však nebude, tobôž keď ich trápia zranenia kľúčových hráčov defenzívy.

Pracovali na zohratosti

Po súboji so žilinským lídrom na listinu maródov ku Milanovi Šimčákovi pribudli Tomáš Sedlák a Marcos Calero Perez.

„Sedlák má natiahnuté väzy v ramene, ide o ľahšie štádium ako u Šimčáka. S oboma by som mohol rátať o dva týždne. V Perezovom prípade ide o natrhnuté postranné väzy v kolene, odišiel sa liečiť domov a o mesiac sa vráti na kontrolu. Minimálne šesť týždňov s ním určite nemôžem počítať,“ oboznámil nás so zdravotným stavom defenzívnych hráčov tréner Anton Šoltis.

Musel rovnako ako v Ružomberku opäť poriadne rozmýšľať nad tým, ako zloží obrannú líniu.

„Prišli sme o tri jej články. Skladali sme to pred ligou, skladáme to aj teraz. Nič sa nedá robiť, je to realita. Počas týždňa sme pracovali na zohratosti a zamerali sme sa aj na organizáciu hry, aby sme nerobili ľahké chyby,“ hovoril Šoltis.

Efektivita musí stúpnuť

Žlto-modrí však v slovenskom Ríme nebudú myslieť len na defenzívu, budú chcieť vymyslieť niečo aj vpredu.

„Vieme byť nebezpeční doma aj vonku, šance sme mali aj proti Žiline či v Ružomberku, ale konečne musíme dať aj gól, aby si chlapci začali viac veriť. Naša efektivita musí stúpnuť, lebo bez gólu sa vyhrať nedá,“ skonštatoval 40-ročný lodivod MFK Zemplín.

Na margo aktuálne siedmeho tímu prvoligového pelotónu uviedol: „Vieme, čo je to za mužstvo. Má nepríjemné protiútoky, budeme sa musieť vysporiadať s agresivitou aj tamojšími divákmi. Urobíme všetko pre to, aby sme sa naspäť vrátili s bodovým ziskom aj nejakým streleným gólom,“ dodal Šoltis.

Michalovčania vycestovali na západné Slovensko v piatok ráno a popoludní si zatrénovali v Sládkovičove, kde aj prenocovali.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovských futbalistov opäť trápia zranenia