Michalovčanov do kolien poslal bývalý spoluhráč

Michalovce na Pasienkoch nebodovali. Autora otváracieho gólu Čavriča (vľavo) bráni Podhorin.
Michalovce na Pasienkoch nebodovali. Autora otváracieho gólu Čavriča (vľavo) bráni Podhorin. (Autor: sita)
Róbert Andrejov|4. okt 2016 o 00:00

Šoltis mal ťažké srdce aj na rozhodcov pre dva sporné momenty.

MICHALOVCE. Trojzápasová víťazná séria michalovských futbalistov sa v sobotu skončila. Po triumfoch nad Trnavou, Myjavou a Novým Životom prišla porážka na trávniku bratislavského Slovana.

V stretnutí 11. kola Fortuna ligy prehrali žlto-modrí na Pasienkoch 3:1 (2:0), keď ich čestný úspech zaznamenal v poslednej minúte riadneho hracieho času z pokutového kopu útočník Dávid Škutka.

Ľahko ich pustili do vedenia

Do súboja tabuľkových susedov vstúpili Zemplínčania nebojácne a hneď aj dvakrát zamestnali reprezentačného gólmana Jána Muchu, ale Škutka ani Danko na neho nevyzreli.

„Škoda, že svoje príležitosti nevyužili, mohli sme streliť otvárací gól. Domácich sme potom veľmi ľahko pustili do dvojgólového vedenia. Situácie pred inkasovaním sme mohli vyriešiť lepšie. Do prestávky sme chceli aspoň znížiť, ale nepodarilo sa nám to,“ rozhovoril sa kormidelník Michaloviec Anton Šoltis, ktorého zverenci aktívne začali aj druhé dejstvo hry.

„Opäť mal dobrú príležitosť Danko, s jeho strelou si však poradil Mucha. Snažili sme sa s výsledkom ešte niečo urobiť, mohli sme ten zápas otvoriť, kontaktný gól však neprišiel. Namiesto toho sme po štandardnej situácii inkasovali aj po tretíkrát. Potom to už bolo ťažké, ale podarilo sa nám znížiť a v nadstavenom čase sme mali veľkú šancu aj na druhý gól, ale Kushtovu hlavičku zneškodnil brankár. Domáci však vyhrali zaslúžene.“

V obrane chybovali

Necelá tisícka divákov videla na Pasienkoch svižný futbal a až nečakane veľa príležitostí na oboch stranách.

„Dej zápasu to tak určil. Prehrávali sme o dva góly, preto sme museli riskovať. Otvorili sme obranu, čím sa súperovi otvoril priestor na brejky. Keby strelci mali svoj deň, pokojne mohlo padnúť aj viac gólov,“ skonštatoval Anton Šoltis, ktorý nebol veľmi spokojný s hrou obrannej formácie.

„Nezahrala nám najlepšie, viazla nám súhra aj organizácia. Po hernej stránke to nebolo zlé, chlapcom snahu uprieť nemožno, ale vzadu sme robili ľahké chyby. Musíme sa z toho poučiť.“

Prešovský rodák mal ťažké srdce aj na rozhodcov.

„Boli tam dva sporné momenty, po ktorých Slovanisti dvakrát skórovali. Najprv to bola penalta, chlapci po zápase hovorili, že Lazarus nefauloval. A potom gól Vernona, ktorý z môjho pohľadu hlavičkoval z ofsajdu. Musím si tieto situácie detailnejšie pozrieť na videu. Nechceme sa na to vyhovárať, ale boli to momenty, ktoré zasiahli do vývoja stretnutia. Za stavu 2:0 sme ešte žili, ale tretí gól Vernona bol už taký klinec do rakvy.“

Po tretine spokojnosť

Duelom s belasými uzavrel MFK Zemplín prvú tretinu prvoligovej súťaže, počas ktorej nazbieral slušných 14 bodov (za celú uplynulú sezónu získal 29) a v tabuľke pravdy má iba jeden mínusový.

Pláva v pokojných vodách tabuľky a aktuálne mu patrí ôsma priečka.

„Zatiaľ môžeme byť spokojní, zvládame to. Zo začiatku sme mali problémy s efektivitou, ale v posledných zápasoch sa to zlepšilo a chlapci sa presvedčili, že vedia strieľať góly. Po hernej stránke som ja osobne spokojný, v tomto smere je to v poriadku,“ zhrnul prvú časť Fortuna ligy Anton Šoltis.

V súťaži teraz nasleduje reprezentačná prestávka, po nej Zemplínčania privítajú na svojej pôde majstra z Trenčína, s ktorým si vymenili domáce prostredie.

„Čaká nás séria piatich zápasov na vlastnom trávniku, možno k tomu pribudne aj domáci pohárový súboj s Nitrou, ktorá určite nebude ľahká. Dva dni sme si oddýchli a do tréningového procesu sme sa vrátili v utorok. Tento týždeň bude taký rekondičný a od budúceho týždňa sa začneme pripravovať na Trenčín,“ uzavrel 40-ročný lodivod.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovčanov do kolien poslal bývalý spoluhráč