Michalovčanky sú odhodlané pripraviť Mostu prvú porážku

Veronika Habánková. Verí, že Iuventa si s Mostom doma poradí.
Veronika Habánková. Verí, že Iuventa si s Mostom doma poradí. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|31. okt 2015 o 00:00

Uvedomujú si, že výkon spred týždňa na rozbehnutého súpera stačiť nebude, musia pridať.

Michalovčanky si uvedomujú, že výkon spred týždňa na rozbehnutého súpera stačiť nebude, musia pridať.

MICHALOVCE. Šláger celej jesennej časti spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok (WHIL) sa dnes podvečer uskutoční v michalovskej Chemkostav aréne.

O 17.30 hod. privíta domáca Iuventa súpera z ďalekého Mostu, s ktorým však susedí v interligovej tabuľke, kde má dvojbodový náskok, avšak DHK Baník odohral o zápas menej.

Obe družstvá v tejto sezóne zatiaľ iba víťazia, po dnešku však to už platiť nebude.

Ťahajú ich Slovenky

Most rovnako ako Michalovce ešte nezaváhal nielen v domácej súťaži, ale ani v Pohári EHF, v ktorom dosiahli bezproblémové víťazstvá.

„Baník je kvalitný súper, ktorý už niekoľko rokov patrí k špičke vo WHIL-ke. V jeho kádri sú aj dve slovenské reprezentantky Simona Szarková a Lucia Súkenníková, ktoré hrajú v dobrej forme a ťahajú družstvo,“ rozhovorila sa pred súbojom slovenského s českým majstrom michalovská Veronika Habánková, ktorá upozorňuje práve na strelkyňu Szarkovú, spoluhráčku z národného tímu.

„Je to veľmi nebezpečná ľavá spojka, na ktorú si musíme dať pozor. Kvalitu však majú aj ostatné hráčky, nebude to len o nej. Treba na ne vybehnúť a dostať ich pod tlak, aby nemohli produkovať svoju hru,“ podotkla ľavoruká rodáčka z Trenčína.

Radšej vyššia výhra...

Výhodou Iuventy by mohlo byť to, že Most mal v posledných dňoch náročnejší program, pretože cez víkend absolvovali pohárový súboj v Taliansku, v stredu hrali doma so Zlínom a následne ich čakala dlhá cesta na východ Slovenska.

Zemplínčanky sa mohli pokojne pripravovať celý týždeň, naposledy hrali v sobotu s Porubou, ktorú síce zdolali, ale ich výkon nebol ideálny.

„Taký na Most určite stačiť nebude. Dnes musíme pridať,“ hovorila Habánková.

Pravá spojka či krídelníčka verí, že Iuventa ako prvá v tejto sezóne pokorí „černých andělov“.

„Doma sme už neprehrali niekoľko rokov a nehodláme ani teraz. Berieme iba víťazstvo.“

Posledné dva domáce súboje s Mostom vyhrala Iuventa zhodne o dva góly (21:19 a 26:24), brala by Habánková aj do tretice dvojgólový triumf?

„Nie je to zlé víťazstvo, ale najlepšie by bolo vyhrať ešte vyšším rozdielom.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovčanky sú odhodlané pripraviť Mostu prvú porážku