Michalovčania si na Pasienkoch body nevybojovali

Inkasoval trikrát. Brankára Michaloviec Maceja prekonal aj Soumah.
Inkasoval trikrát. Brankára Michaloviec Maceja prekonal aj Soumah. (Autor: sita)
Róbert Andrejov|3. okt 2016 o 00:00

Michalovce v Bratislave nepochodili, aj keď šancí mali dostatok.

MICHALOVCE. Prekvapenie v hlavnom meste sa nekonalo. Futbalisti michalovského MFK Zemplín prehrali na pôde bratislavského Slovana 1:3, keď už na polčasovú prestávku išli s dvojgólovým mankom.

V zápase plnom gólových šancí viedli belasí už rozdielom triedy, výsledok korigoval v úplnom závere z penalty Dávid Škutka.

Dobrý vstup

Zemplínčania tretie ligové víťazstvo za sebou nepridali, ale na trávniku nášho najslávnejšieho klubu rozhodne nepôsobili ako odovzdaný súper.

„Do zápasu sme vstúpili dobre, vďaka Škutkovi a Dankovi sme si vypracovali dve dobré príležitosti, len škoda, že sme ich nepremenili. Následne sme veľmi ľahko pustili Slovan do dvojgólového vedenia, keď sme zle vyriešili situácie pred inkasovanými gólmi. Potom sme sa snažili do prestávky aspoň znížiť, ale nepodarilo sa nám to,“ skonštatoval tréner MFK Zemplín Anton Šoltis, ktorý pokračoval: „V druhom polčase sme viac otvorili hru, domácim sa tak naskytol priestor na brejky. Po jednej zo štandardiek nám dali aj tretí gól. Potom to už bolo ťažké, podarilo sa nám však znížiť a úplne na konci mohol skórovať aj Kristian Kushta.“

Vymyslená penalta

Mužstvo od Laborca podržal brankár Patrik Macej, ktorý predviedol niekoľko skvelých zákrokov.

„V tomto zápase nám veľmi nezahrala obrana, viazla nám súhra aj organizácia. Urobili sme viacero ľahkých chýb. Na druhej strane aj my sme mali niekoľko dobrých šancí na skórovanie, neboli sme však efektívni. Snaha tam bola, po hernej stránke to bolo v poriadku, Slovan však vyhral zaslúžene,“ hovoril Šoltis.

Michalovčania mali po zápase ťažké srdce na rozhodcu Chmuru, ktorý po čistom vypichnutí lopty Lazarusom nariadil v ich neprospech penaltu, z ktorej domáci zvýšili na 2:0.

„A ani tretí gól, ktorý strelil náš bývalý hráč Vernon De Marco Morlacchi, podľa mňa nemal platiť, lebo padol z ofsajdu. Boli to sporné momenty v náš neprospech. Na to sa však nechceme vyhovárať,“ dodal lodivod žlto-modrých.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovčania si na Pasienkoch body nevybojovali