Michaliansky nováčik s mininálnymi zmenami

Michaľany už zarezávajú. Káder doplnila dvojica futbalistov.
Michaľany už zarezávajú. Káder doplnila dvojica futbalistov. (Autor: archív FK)
Sportnet|13. júl 2012 o 00:00

Káder neopustil nikto, na spadnutie sú príchody Mikloša a Spišáka.

V generálke narazí na maďarský Diósgyőr.

MICHAĽANY. Už druhý týždeň zarezávajú v letnej príprave futbalisti TJ Lokomotíva ŠM Michaľany, ktoré budú v blížiacej sa sezóne pôsobiť v piatej lige skupine Juh.

Nováčik súťaže nezaháľa a na ostrý štart súťaže sa chce pripraviť čo najlepšie.

Ostrý štart letnej prípravy mali hráči Lokomotívy v utorok 3. júla, no ešte predtým sa zúčastnili odpustového turnaja v Brezine, ktorý dokázali vyhrať.

„Trénujeme trikrát do týždňa, teraz iba dvakrát, pretože viacero hráčov je na dovolenkách. V kádri máme približne 14 hráčov,“ povedal na úvod kormidelník mužstva Róbert Žaludek, ktorého zverenci v nedeľu na domácej pôde v prvom prípravnom zápase zdolali štvrtoligovú Hanisku 2:1 po góloch Jančiho a Maťaša.

„Najbližšie v nedeľu sa stretneme s družstvom MFK Košice U 18 a o týždeň v sobotu v generálke privítame rezervu maďarského DVTK Diósgyőr doplnenú o viacerých talentovaných mladíkov,“ doplnil lodivod.

Pribudla dvojica

V kádri minuloročného víťaza V. ligy zemplínskej, ktorá sa už medzičasom premenovala na šiestu, došlo iba k malým zmenám. Neopustil ho žiaden hráč, trojici Viktor Maťaš, Lukáš Bučko a František Szekelyi sa však skončili hosťovania.

„Naďalej však máme o ich služby záujem a verím, že s ich kmeňovými klubmi nájdeme spoločnú reč,“ uviedol R. Žaludek, ktorý má v tíme dvoch nových futbalistov.

„Z Nižného Hrušova je u nás stopér Miloš Mikloš a zo Sene stredný záložník Róbert Spišák. Obaja sa ukazujú v dobrom svetle a boli by sme radi, ak by zostali u nás,“ prezradil tréner s dôvetkom, že klub sa posilnil aj na funkcionárskom poste: „Zo Sene nám prišiel pomôcť František Mikloš, futbalový zanietec, ktorý bude vykonávať akúsi funkciu podpredsedu klubu.“

Štartujú s Rudňanmi

Michaľančania odštartujú nový súťažný ročník, ktorého začiatok je stanovený na nedeľu 29. júla, domácim súbojom s Rudňanmi. Aj o týždeň sa opäť predstavia na vlastnej pôde, keď privítajú Spišské Vlachy.

Pôjde o zápas tretieho kola, keďže stretnutia toho druhého sa odohrajú až 29. augusta (Lokomotíva v ňom pocestuje do Strážskeho).

„Máme celkom prijateľný žreb aj súperov. Určite je dobré začať dvoma domácimi zápasmi, pretože ak v nich uspejeme, chlapcom to pomôže do ďalších duelov. Naším cieľom je jednoznačne záchrana, nechceme súťaž opustiť hneď po roku,“ uzavrel debatu R. Žaludek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michaliansky nováčik s mininálnymi zmenami