Michal Sersen: V odvete chceme vyhrať

Michal Sersen. Slovenský obranca chce v odvete so Švédmi víťazstvo.
Michal Sersen. Slovenský obranca chce v odvete so Švédmi víťazstvo. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|15. apr 2011 o 00:00

Príprava slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvá sveta pokračuje v poradí šiestou hernou previerkou. Rovnako ako v stredu, aj dnes nastúpi v Košiciach tím vedený trénerom Glenom Hanlonom proti výberu Švédska.

Severania prvý z dvoch duelov vyhrali v Steel Aréne 5:2, dnes o 17. hodine sa tieto celky stretnú opäť.

KOŠICE. Výkonom naša hokejová reprezentácia v stredu neoslnila. Sklamaním bola aj prehra, veď Tri korunky majú v Košiciach mladý tím, takmer všetko hráčov z Elitserien, pritom na svetovom šampionáte sa z tohto výberu podľa švédskeho trénera predstavia maximálne traja – štyria.

Slováci pôsobili nekompaktne. Začiatok zápasu zbabrali. A na ľade Steel Arény dali len dva góly, čo na húževnatého súpera nestačilo. O jeden presný zásah sa postaral obranca Michal Sersen. "Určite by som bral radšej gól na majstrovstvách sveta. Ale nejde ani tak o góly, ako o to, aby náš tím vyhrával," povedal 25-ročný rodák z Gelnice.

Švédi agresívne napádali

Po dvoch víťazstvách s Rakúskom prišiel súper s celkom iným herným prejavom. Tri korunky ťažili z rýchlosti a dôrazu.

"Švédi predstavujú kvalitu. Ten zápas nám ukázal veľa. Švédi boli silnejší súper ako Rakúsko. Vynikajúco korčuľovali. Agresívne nás napádali. My sme úvod nezachytili tak, ako sme si predstavovali. Dostali sme dva rýchle góly. Našťastie sme potom vyrovnali, aj hra sa vyrovnala. Za stavu 2:2 sa nám hralo lepšie," poznamenal Sersen.

Tri inkasované góly v tretej tretine však rozladili aj divákov v Steel Aréne. "Hokej je aj o chybách. Bohužiaľ, sme ich urobili viac ako Švédi. Tí hrali v obrane pozornejšie," priznal Michal.

Poučiť sa z prvého zápasu

"Možno väčšia efektivita," takto reagoval Sersen na otázku, čo najviac chýbalo Slovákom v prvom stretnutí. To druhé sa hrá v Steel Aréne dnes. A keďže do začiatku majstrovstiev sveta ostávajú len dva týždne, výkon nášho celku by mal byť v tejto fáze prípravy lepší ako naposledy.

"Do odvety pôjdeme s tým, že chceme vyhrať. Musíme sa poučiť z prvého zápasu. Nepúšťať od začiatku Švédov do šancí," povedal jeden z tých, čo bojuje o miesto v záverečnej nominácii

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michal Sersen: V odvete chceme vyhrať